miercuri, ianuarie 26, 2022

Ăștia chiar nu pricep că orice investiție în Spitalul Județean Arad este inutilă și că TREBUIE un SPITAL NOU?

De citit

 

Cum să te lauzi că „Proiectele Consiliului Județean Arad pentru sistemul arădean de sănătate publică au depășit 100 de milioane de euro, de la preluarea Spitalului, în anul 2010” în condițiile în care „infecțiile nosocomiale reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa pacienților spitalizați”? 

Cât să fii de inconștient ca, nici acum în al doisprezecelea ceas, să nu realizezi că singura soluție este CONSTRUIREA UNUI SPITAL JUDEȚEAN NOU și să nu mai investești în clădirea veche?

Spitalul orășenesc Lipova a costat 5 milioane de euro și e NOU, iar în Arad costă 12 milioane de euro doar modernizarea blocului operator? Să nu mai întrebăm și pentru care somități în chirurgie se face acest efort?

Faceți sondaje de opinie printre arădeni și întrebați-i ce aleg: SPITAL NOU  (oricât ar costa) sau Modernizarea celui existent? De ce nu faceți asta înainte să aruncați banii la gongi?

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Iustin Cionca: „Luăm în calcul modernizarea întregului bloc operator de la Spitalul Județean, un proiect de 12 milioane de euro”

Pentru că infecțiile nosocomiale reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa pacienților spitalizați, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a pus în discuție modernizarea totală a blocului operator al Spitalului Județean, format din nouă săli. Este vorba de o investiție estimată la 12 milioane de euro, pe care Consiliul Județean nu o poate realiza singur.

„Căutăm o soluție de finanțare pentru că investiția va presupune inclusiv redesenarea rețelei de utilități, redimensionarea postului trafo datorită creșterii consumului de energie și modernizarea tuturor spatiilor anexe. Dacă vom realiza această investiție, ar însemna o reducere de 15 milioane de euro a cheltuielilor prevăzute în masterplanul Spitalului Municipal, căci conducerea sistemului de sănătate publică din Arad este de părere că nu ar mai fi necesară o construcție similară nouă la Municipal”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Modernizarea blocului operator se va putea realiza cu sprijinul Ministerului Sănătății sau prin fonduri europene, urmând să se analizeze oportunitatea fiecărei variante.

La Consiliul Județean Arad s-a discutat, astăzi, proiecția de buget pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, incluzând aici investițiile preconizate și cheltuielile de funcționare. Tot în cadrul ședinței de lucru de astăzi au fost stabilite unele dintre proiectele pe care se va concentra activitatea Consiliului Județean în domeniul sănătății publice, în următorul ciclu financiar, pe cele trei linii importante de finanțare: Programul Operațional Regional, Programul Transfrontalier România-Ungaria și Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt vizate, cu prioritate, investiții mari în domeniile Cardiologie, Oncologie și Terapie Intensivă. Ședința de lucru de astăzi este urmare a dezbaterii din această săptămână, când peste 30 de specialiști din domeniul sănătății publice arădene au discutat planul de dezvoltare a Spitalului Județean.

Proiectele Consiliului Județean Arad pentru sistemul arădean de sănătate publică au depășit 100 de milioane de euro, de la preluarea Spitalului, în anul 2010. Această sumă a fost deja investită sau reprezintă investiții în curs, în diverse faze de implementare a proiectelor (de la documentație tehnică la execuție).

 

- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. sa se verifice cati bani au fost investiti in fel de fel de in acest spital din 89 incoace….si cu ce mai vor sa in vesteasca probabil se cheltuie mai mult decat pentru un spatal nou…………

Comentariile sunt închise.

- Advertisement -spot_img
Ultimele stiri

L-AȚI VĂZUT? SUNAȚI LA 112!

  În seara zilei de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 19,00, TOLNAI ȘTEFAN, de 65 de ani, a plecat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img