miercuri, martie 29, 2023

ATENȚIE! COD GALBEN METEO pentru zona de munte a județului Arad

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică , valabilă în perioada 01 februarie 2023, ora 10:00 – 03 februarie 2023, ora 10.00, care vizează zona de munte a județului Arad.

Fenomenele vizate sunt:

❄️ Va ninge temporar la munte, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali, unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

️ Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

️ Intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h, pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar.

În acest sens, pompierii arădeni vă recomandă:

✅ Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

✅ Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).

✅ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

✅ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

✅ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

Biroul de presă al ISU Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news