Front 7 PAMFLETE

ATENȚIE: noaptea, niște omuleți în galben vă intră în scările blocurilor și pun căcat pe clanță!

 

Te ferească Dumnezeu să ajungi noaptea obosit și nervos acasă și să găsești o de-asta (FOTO) pe clanța ușii… că cine, oricine, oricât de zen ai fi, ești în stare să „meditezi” pe rapid: bă, m-o pus Bîlcea apartamentul pe „ocupat” or wtf is going on here?! îți zici… chiar ultraliberal să fii și să iubești Aradul cum numai ei știu s-o facă… mai ales că dacă-i cunoști, le știi și apucăturile. Te enervezi ca prostu și te-apuci să-ți bați nevasta (din ciclu „și tu, proasto?!”)… un pic de paranoia să te cutremure și gata traiul liniștit!

Oficial, nu suntem în campanie electorală – deci, la fel de oficial, căcaturi de astea n-ar avea ce căuta să-ți *ută ziua… cu atât mai mult noaptea – că fac pariu că dacă ai auzul mai fin, te trezești că cineva îți umblă la clanță la unu jumate noaptea, ieși în pijamale și-l găsești pe Barbeș ascuns după asparagusul vecinei cu un teanc de „Sergiu Bîlcea”-n brațe… dacă-i bagi un binemeritat capac, tot ție îți fac dosar pentru loviri și alte violențe… plus c-o dă pe mă-ta afară de la Compania de Apă și pe tac-tu de la CTP, de rămâi prostul blocului… restant pe viață și nu te mai salută babele de pe bancă!
Neoficial, bag sama că PNL Arad face angajări – altfel ce ar căuta fraza „PNL contează pe  forța și energia ta vino și tu alături de noi să înnoim orașul!” (cel care a scris-o merită o amendă penală pentru „genocid lexical” egală cu cuantumul pe care-l ia „prințișorul tuturor” la o tranzacție cu o tură de autobuze second-hand) pe pliant?! Păi și dacă fac angajări, de ce nu OLX, BestJobs… sunt locuri specializate în care să-ți pui ofertele – nu pe clanța omului, când el doarme!

„Martorii lui Iehova” barem au bun simț și fug, cerându-și scuze, când simt că nu-i loc: maxim îți lasă „Turnul de veghere” în poștă. Dar PE CLANȚĂ, bă, PE CLANȚĂ?!…

La modul serios acuma… dacă sunteți de la ANAF și n-aveți în fișa postului, ca noi, să faceți mișto de faze de astea… avem și noi o rugăminte la dvs.: puteți să ne explicați în ce condiții s-au finanțat / publicat / tipărit / distribuit aceste pliante cu gaură pentru clanță? Cunoaștem cu toții că, în conformitate cu Legislația Electorală acest tip de imprimate au un regim special: trebuie indicată tipografia, numărul de exemplare, tirajul… Cine-i mandatarul financiar al acestei campanii electorale… fie ea și de underground, domnule / doamnă de la FISC?
Unde-s trecute toate astea aici?

Oare pe clanțe, la ANAF, or fi pus „omuleții galbeni” ai lui Geani de-astea pe ușă?… pe asta luați-o retoric.

***

N.RED: „Barbeș, în acest exercițiu de hermeneutică a căcatului de pe clanță, e folosit ca substantiv comun – un patern” – m-a rugat autorul să vă comunic 🙂 „N-am nimic cu Barbeș, nici cu domnul din pliantul cu gaură… nici nu-i cunosc!” – a mai insistat filosoful anonim Pandelea să vă zic. (L.V.)

 

 

Radu Pandelea, 17 iulie 2019 9:33

bilcea-3bilcea-2bilcea-1