duminică, februarie 5, 2023

ATENȚIUNE, ne vorbește FARAONUL: „O să avem conducte din ceramică, trotuare din granit” și… „ne cerem scuze anticipat cetăţenilor pentru acest disconfort, dar vă asigurăm că schimbarea va fi totală”!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Investiții de 35 milioane de euro, în zona centrală a Aradului

„În numai câteva săptămâni, demarăm amplul proiect de reabilitare a zonei centrale a municipiului. Peste 35 de milioane de euro este valoarea investiţiilor ce urmează să se realizeze în următorii doi ani… 25 milioane de euro sunt fonduri europene, iar 10 milioane provin din bugetul local”, este anunţul făcut de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinute miercuri, 27 februarie 2019.

Conform celor prezentate de edil, investiţiile majore vizează reabilitarea infrastructurii rutiere  şi a reţelele de apă şi canalizare. În plus, municipalitatea va demara şi lucrările de reabilitare a faţadelor în cazul a două clădiri de pe lista celor 11 propuse  la finele anului trecut.  La acestea se adaugă anunţatele lucrări de reabilitarea a exteriorului Teatrului Clasic Ioan Slavici şi a clădirilor celor 3 colegii din municipiu (Colegiul Naţional Preparandia – Dimitrie Ţichindeal, Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta şi Colegiul Economic), aflate în faze diferite de realizare.

„Puţină lume ştie că în centrul oraşului, pe bulevardul Revoluţiei, reţeaua de canalizare are 110 ani. Mai mult decât atât conducta de apă  a fost realizată în  1970.  De aceea vom introduce în municipiul Arad 5 km de canalizare şi 7,1 km de reţea de apă. Materialul folosit în special în zona de canalizare va fi ceramică, de calitate, cu o garanţie de 100 de ani.

Tot în zona centrală,  în special pe Bulevardul General Dragalina vom introduce termoficare în valoare de 33 milioane lei. Pentru a veni cu asfalt în urma lucărilor de canalizare şi apă, Primăria Municipiului Arad pune la dispoziţie 9 milioane de euro pentru a face o reabilitare totală atât a infrastructurii de drum, cât şi a trotuarelor, unde pavajele din beton vor fi înlocuite cu granit.

Anul  acesta finalizăm licitaţia pentru reabilitarea integrală a exteriorului Teatrului Clasic, o lucrare finanţată din fonduri europene în valoare de peste 17 milioane de lei. În acest moment lucrăm la colegiile Preparandia şi Economic, iar anul acesta vor începe lucrările şi la Colegiul Elena Ghiba Birta. Toate aceste investiţii depăşesc 37 milioane de lei. Pentru a reuşi să ridicăm calitatea faţadelor din municipiul Arad, pe Bvd. Revoluţiei din cele 11 clădiri ale Primăriei, vom interveni la imobilele de la Revoluţiei 50 şi Revoluţiei 74, dar mai sunt şi alte 6 imobile, ai căror proprietari au anunţat începerea lucrărilor de reabilitare a faţadelor.”, a detaliat primarul Gheorghe Falcă.

Având în vedere faptul că pe perioada de desfăşurarea a lucrărilor vor fi afectate atât traficul din centrul oraşului, cât şi confortul locuitorilor, edilul a făcut următoarea  precizare:

„Va fi nevoie de o reconfigurare a traficului rutier pe perioada de desfăşurare a lucrărilor, mai ales că acestea se vor încheia abia în 2020.  Ne cerem scuze anticipat cetăţenilor pentru acest disconfort, dar vă asigurăm că schimbarea va fi totală. ”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Articol asociat:

https://adevarul.ro/locale/arad

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Nu poti pune baza pe ce zice falca ! De multi ani a promis falca demolatorul ca baga buldozerul si darama ( e specialitatea lui ) toate constructiile ilegale de pe Marului din Alfa , fosta balastiera si zona inundabila a Muresului . Pana azi nu s-a tinut de promisiune , in zona colcaie de tigani autohtoni cat si din alte judete care striga , urla , injura , arunca resturi pe jos , fac mizerie la containere , merg pe drum desi exista trotuar , etc . Tiganii locuiesc in colibe darapanate si insalubre , construite fara avize si proiecte , nu platesc impozite . Garajele noastre aveau proiecte si toate avizele necesare , ce sa intelegem de aici ? Rusine lui falca cel fara cuvant si fara caracter !

  2. Ma intereseaza cand se introduce canalizare pe str. Stefan cel Mare ? Este in Arad, nu la 30 de km de Arad !

  3. Dar sa putem purta tocuri pe dalele de granit, când ne fâțâim prin centru, nu doar teniși cu sclipici. Și sper că tramvaiele vor circula, că ani de zile am suferit când s-au schimbat liniile

Comentariile sunt închise.