Atleţii juniori s-au remarcat la Cupa României! Două medalii de aur, pentru CSM Arad

 

Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din Bucureşti a găzduit prima competiție atletică post-izolare și anume Cupa României OPEN juniori. În condițiile impuse de autorități, tinerii atleţi s-au întrecut în diferite probe, la start aliniindu-se și șase atleți arădeni, pregătiţi de antrenorii profesori Constantin Miclea şi Zoltan Szabo. Cel mai important rezultat l-a obţinut Andrei Severin (CSȘ Gloria, CSM Arad), aur în proba de suliță a juniorilor I, cu 47,74 metri. Vannessa Oriaku, la suliţă (CSS Gloria, CS Universitatea), s-a clasat pe primul loc la junioare III şi pe trei la junioare II. Mihai Motorca (dublă legitimare CSS Gloria, CSM Arad) a fost primul la disc, în proba juniorilor III şi pe patru la juniori II, iar Vannessa Oriaku, la 200 de metri și Ioana Toader, de la CSȘ Gloria, la 200 și 400 de metri, au avut evoluţii pozitive, dar fără să intre în lupta pentru medalii.

Severin şi Motorca, remarcaţii CSM-ului arădean

Tot cu participare a trebuit să se mulţumească şi Bogdan Jurcă (CSȘ Gloria), alergător de 800 și 1500 de metri, nevoit să intre în concurs la 400 de metri. Denis Both, de la CSM Arad, a participat în afara concursului, în proba de suliță, unde a aruncat 69,18 metri, rezultat care trebuie îmbunătăţit la competiţiile oficiale ce urmează. În acest sfârşit de săptămână, pe aceeași arenă din Capitală, sunt programate „Naționalele” pentru copii. „S-au făcut clasamente pe categorii de vârstă, iar ca rezultate, cel mai valoros este al Vanessei, care cu 38,77 metri şi-a stabillit record personal, baremul pentru Mondiale este 44, deci e la vreo cinci metri şi eu zic că va arunca mult mai bine în perioada următoare.

Both şi-a pus ţintă baremul de 75 de metri

Severin şi Motorca au concurat şi ei foarte bine, iar Ioana Toader este o sportivă de perspectivă, în primul an la junioare III, este muncitoare şi conştiincioasă, în doi ani o văd bine de tot. Denis a aruncat în afara concursului, are încă un blocaj, dar încet-încet trebuie să ajungă să arunce 72,73 de metri, practic 75 de metri este obiectivul lui, avem timp suficient să creştem şi să ne atingem obiectivele. La Naţionalele de copii vor concura atleţi doar de la CSS, avem şanse mari la trei medalii, dacă nu chiar la 2-3 titluri„, ne-a declarat profesorul Constantin Miclea, antrenor al secţiei de atletism la CS Municipal Arad.

Loading

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy