SPORTURI

Au revenit și au câștigat: UTA e pe locul 7, la 2 puncte de locul de playoff, după meciul de la Mediaș

 

Gaz Metan – UTA 1 – 2  (0 – 1)

Gaz Metan: Buzbuchi – Moura, Baco, Yuri, Velisar –  Alceus, Junior – Chamed, Deaconu, Valente – Nițu. Au mai evoluat: Sarr, Butean, Ze Manuel, Morar, Pambou, Sambu.

UTA: Balauru – Peteleu, Melinte, Ilie, Shlyakov – Isac, Vorobjovas – Antal, Roger, D. Rusu – Petre.

Au mai evoluat: Hora, Buhăceanu, N.Roșu, Tomozei, Miculescu.

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoroiu și Cosmin Vatamanu (toți din București). Rezervă: Florin Marcu (Oradea)

Observator FRF:  Zoltan Szekely (Baia Mare)

Filmul meciului

UTA a făcut o singură modificare în ofensivă față de formula cu care a început meciul cu FC Botoșani: a  intrat Adi Petre în locul lui Hora. Melinte și Ilie sunt apărătorii centrali. Arădenii au deschis repede scorul grație vitezei de reacție a lui Antal. În minutul 8, arădenii au cerut un penalty după un contact între Paco și Adi Petre. În primul sfert de oră, UTA a mai avut o dublă ocazie prin Petre și Iac, dar s-a activat o poziție afară dinjoc a lui Roger. Peteleu servit de Petre trage cu stângul,respinge portarul,fază petrecută înminutul 16. În minutul 20, Petre  pătruns în viteză a reluat alături o pasă la Roger, care  îl lăsa pe acesta singur. Într-o jumătate de repriză, arădenii și-au trecut încont trei ocazii.  În minutul 31, Antal a scăpat singur spre poartă, dar pasa lui Florin Ilie a fost prea puternică. UTA a dominat prima repriză, gazdele au jucat  lent și previzibil sub comanda lui Mihai Teja. În minutul 38,  Alceus a reluat o minge deviată de Adi Petre, ca mai apoi să reia din foarfecă, după o lovitură liberă, mingea reținută de Balauru.

Partea secundă a început cu 6 minute de posesie a medieșenilor, care au urcat cu defensiva foarte sus.    Teja a făcut două schimbări la pauză, ambele cu profil ofensiv. Joc între cele două careuri, apoi joc de uzură. UTA se apără. După golul lui Hora, gazdele au avut două bune ocazii: corner al lui Vlad Morar, Yuri trimite cu capul de la 9 metri, mingea atinge bara din stânga lui Balauru în exterior.

UTA a recuperat astfel punctele pierdute în tur  (1 – 3) și e pe locul 7, la două puncte de locul 6 de playoff, dar cu un meci mai mult disputat.

În runda următoare, la Arad vine CFR.

Așa s-a marcat:

Minutul 1: Shlyakov a pasat lung din banda  stânga, fundașiiVelisar și Paco nu s-au înțeles,  Buzbuchi iese greșit la 16 metri, Antal reia dintre ei, în plasă: 0  – 1.

Minutul 76: lovitura liberă rezultată după faultul lui Ilie, Chamed a centrat pe 6 metri, unde Yuri lăsat singur trimite cu capul puternic î plasă, pe lângă Balauru: 1 – 1.

Minutul 81: loviturăde colț  executată de pe dreapta de Roger, portarul scapă mingea, Buhăcianu  a reluat spre  poartă direct în Hora, acest a preluat și a înscris din întoarcere: 1 – 2.

Clasamentul Ligii I la această oră:

 

Cosmin Gherman, 27 februarie 2021 6:22

clasament-et25
https://centaur.ag/wps/antibiotics/