SPORTURI

[AVANCRONICĂ] Chindia vine la Arad după o serie de rezultate bune. Săndoi e aproape optimist…

 

UTA și Chindia se întâlnesc azi pentru a 13 oară și este a patra șansă pentru arădeni să obțină prima victorie acasă în acest sezon. La ultima vizită la Arad, pe 20 aprilie 2019, Chindia a „smuls” un punct (2-2) pe „Motorul”, suficient pentru a se bucura la finalul campionatului de o promovare istorică în Liga 1. Cele două combatante sunrt promovate la o vară distanță.  Arădenii  au câștigat ultima oară în fața Chindiei  în 2017, pe zăpadă, la Șiria: 2-1 prin dubla lui Florea, care vine azi ca adversar la Arad.

„Am urmărit și analizat prestația celor de la UTA atât în liga a doua, cât și acum în primul eșalon. Am văzut și victoria cu Dinamo, chiar dacă a fost obținută cu șansă. Întâlnim o echipă echilibrată, bine organizată și dispusă în teren de Laszlo Balint. O formație bună care a făcut transferuri importante în vară, unul chiar de la noi, pe Alex Benga. Va fi o partidă dificilă, dar atât noi, cât și UTA, ne dorim victoria cu siguranță. Sigur, arădenii pot fi cu atât mai periculoși cu cât vizează prima victoria pe noul teren, dar datorită circumstanțelor din ultima perioadă, avantajul terenului propriu nu prea mai există. Și noi evoluăm practic doar în deplasare și pe teren neutru Chindia evoluează la Ploieștiși încercăm să obținem puncte indiferent de stadionul pe care evoluăm“, a menționat Emil Săndoi. Săndoi a fost ultima oară la Arad ca antrenor al celor de l a FC Argeș în 2018. În martie anul acesta  a fost întrebat de felul cum vede situația cu înjumătățire a punctelor în liga secundă Săndoi o dădea pe  UTA favorită.

După trei ani și două luni, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc va fi arbitrată din nou de Iulian Dima din București, ajutat la cele două linii de clujenii Alexandru Cerei și Gero Szabo, iar rezervă îi va fi Andrei Țiții, din Șura Mică (Sibiu). L a un meci de acasă cu Dima  la centru echipa arădeană o încurca pe Sepsi și ave atunci șanse la promovarea directă se întâmpla în 2017. Legat de Sfântu Gheorghe, de acolo vine  Iosif Olah, observatorul de arbitri.

Articol asociat:

Hora este scos din echipă de COVID pentru meciul de acasă cu Chindia

Cosmin Gherman, 24 octombrie 2020 11:57