SPORTURI

Duel pentru PUNCTE IMPORTANTE între două foste campioane

 

Ziua de azi aduce la Arad o adversară tradițională a UTA-ei de-a lungul istoriei. Ca și arădenii, FC Argeș au revenit după o lungă absență pe prima scenă și, după două jocuri în care n-au pierdut, e ușor de ghicit că își pun speranțe în jocul de pe Arena Francisc Neuman. Duelul de pe stadionul Francisc Neuman, dintre fostele campioane ale României care au în palmares 8 titluri, contează pentru runda cu numărul 18 a acestei ediţii de campionat, a treia a returului.

UTA, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, transmite că-și dorește să continue seria pozitivă din 2021. „Ne dorim foarte mult să legăm două victorii. Am cunoscut o creștere în consistența jocului și, pe lângă faptul că ne dorim foarte mult cele trei puncte, ne dorim foarte mult și să scăpăm de postura ingrată de deținătoare a ultimei poziții într-un clasament al jocurilor disputate pe propriul stadion. Nu suntem deloc mulțumiți cu această postură, chiar dacă în clasament suntem undeva la mijloc, pe o poziție care nu neapărat ne conferă o oarecare liniște, dar ne dă speranțe pentru viitor. Suntem foarte motivați, le-am spus băieților că e foarte important ca UTA să fie UTA inclusiv la Arad, chiar dacă ne lipsește acea energie pe care o primeam din tribune de la suporteri”, a precizat ”principalul” roș-albilor.

În meciul din turul campionatului, disputat pe arena din Trivale, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, fiind primul punct acumulat de argeşeni la revenirea în primul eşalon. Arădenii au deschis scorul prin Bustea, iar argeşenii au restabilit egalitatea prin Cephas Malele, golgheterul echipei. „Plecăm de la premisa să nu primim gol, să avem o organizare defensivă foarte bună. I-am analizat pe cei de la UTA, le-am arătat şi jucătorilor analiza. Ştim ce puncte forte au. Sunt o echipă solidă, o echipă care primeşte greu gol, chiar dacă în ultima etapă din tur au încasat 6 goluri. În acest început de retur de campionat s-au mai pus la punct. Ne aşteptă un meci greu, dar cred că jucătorii noştri au un moral bun pentru că le-a revenit încrederea. Nu ne gândim decât la victorie. Am obţinut 4 puncte în primele două etape ale returului, dar tot timpul este loc de mai bine… Sunt punctele noastre muncite. Băieţii au făcut un efort bun şi la ultimul meci. I-am felicitat. A fost o fază fixă din care am primit golul. Îmi doresc să fie constanţi pe durata celor 90 de minute, să nu îşi piardă concentrarea, să nu piardă organizarea tactică, pentru că sunt multe meciuri în care orice punct este important”. Pitestenii au inceput mai bine anul 2021 și au adunat 4 puncte din primele 2 jocuri ale returului. Au câștigat la Botoșani și au remizat acasă cu Gaz Metan. Au acum o serie de 4 etape fără înfrângere. FC Argeș stă foarte slab în clasament, fiind penultima în Liga 1. Ambele combatante au un atac modest  cu o mdie de sub un gol pe meci. Recuperarea lui Albert Voinea decurge normal. Atacantul transferat de UTA în această iarnă a acuzat dureri la genunchiul piciorului stâng, a fost tratat și a început pregătirea în sala de forță.

UTA – FC Argeș se dispută azi, 23 ianuarie 2021, de la 16:30, și se vede în direct pe Look, Telekom și Digi Sport.

Arbitri: Victor Flueran (Craiova) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca), Adrian Popescu (Craiova). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observator: Aron Huzu (Sibiu).

Cosmin Gherman, 23 ianuarie 2021 6:52