SPORTURI

Avancronică – Joacă sub presiunea rezultatului

Ultima reprezentație din sezonul 2020-2021 pe Arena Francisc Neuman a UTA-ei aduce echipa arădeană față în față cu Gaz Metan Mediaș. Gazdele sunt pe locul 5 în această secțiune a clasamentului, cu 28 de puncte (golaveraj 6-9), iar medieșenii s-au poziționat pe 3, cu 29 de puncte (golaveraj 11-7). Mai sunt 6 puncte puse în joc până la finalul play-out-ului, deci, pentru a fi siguri că rămân în Liga I, arădenii trebui să câștige contra lui Gaz Metan Mediaș sau în ultima rundă (în deplasare, cu FC Voluntari). UTA a suferit patru înfrângeri în ultimele cinci etape. Astra și FC Voluntari, formațiile din zona barajului de menținere/promovare, sunt la un punct în în spate. Înfrângerea de runda trecută cu Poli Iași cântărește mult.

Gaz Metan Mediaș a învins-o pe Astra (2-1) în prelungiri și a scăpat de grijile retrogradării, iar acum poate spera la locul secund în Play-out. aflându-se la numai două puncte de FC Argeș. Echipa antrenată de Mihai Teja are cel mai bun atac din această secțiune a campionatului, dar și o apărare vulnerabilă, primind, în medie, un gol pe meci. Este posibil ca Morar să fie titular, după ce a adus cele trei puncte în etapa precedentă. Asta ar însemna ca Valente să înceapă meciul pe banca de rezerve.

Gaz Metan Mediaș este pe locul 2 în clasamentul formei, cu 11 puncte în ultimele 5 etape, golaveraj 10-5.

”Un meci cu o importanță deosebită pentru noi, nu ne-am fi dorit-o în acest punct al sezonului. Ne-am fi dorit mai multă liniște, dar suntem în situația în care punctele puse în joc în compania unui adversar extrem de dificil contează enorm pentru îndeplinirea obiectivului nostru. Toată încrederea mea merge către băieți, le cunosc potențialul, știu că am reușit să trecem de multe ori peste momente dificile, am mare încredere că la finalul meciului ne vom îndeplini obiectivul atât pentru meci cât și pentru parcursul nostru”, a specificat antrenorul Laszlo Balint.

Va fi cea de-a șaptea confruntare între aceste două echipe. În acest sezon au fost două partide cu multe goluri: Gaz Metan vs UTA 1-2 și UTA vs Gaz Metan 1-3.

Meciul v fi condus la centru de un arbitru  pe care gazdele l au recuzat în acest sezon , cu el la centru elevii lui Balint au încasat 0 – 6 pe teren propriu cu Astra.

UTA – Gaz Metan Mediaș se dispută azi, 16 mai 2021, de la ora 14:00, și se vede în direct pe Look, Digi și Telekom Sport.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Marcu (Oradea). Observator arbitri: Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Cosmin Gherman, 16 mai 2021 9:57