SPORTURI

[AVANCRONICĂ] Marius Copil a scăpat de Wawrinka și e favorit în finala turneului ATP de la Sofia

 

Prima rachetă în echipa de Cupa Davis a României, arădeanul Marius Copil, 27 de ani, locul 93 ATP, are de răpus un rival mai slab clasat, Mirza Basic, care a produs surpriza sâmbătă seara eliminându-l pe elvețianul Stan Wawrinka, favorit 1 la Sofia și al 15-lea jucător al lumii.

Basic vine din calificări, ocupând locul 129 mondial, la 26 de ani. La casele de pariuri, Marius este favorit fără set pierdut până în finală, „Bombardierul din Arad” având  ocazia să câștige, duminică, primul turneu ATP din carieră, în proba de simplu. Acesta a recunoscut că se simte în mare formă în sala din Bulgaria (suprafață dură) și își dorea să joace o finală cu idolul său Wawrinka, chiar dacă e un adversar mult mai dificil.

Până în finală, Copil a trecut doi jucători din Top 50: Robin Haase și Gilles Muller. Cu bosniacul Mirza Basic, Marius Copil are palmares negativ: 1-2 (un meci în 2015, când s-a impus românul, scor 6-3, 6-4, la challengerul de la Izmir – Turcia, și două în 2016, Australian Open și challengerul de la Wroclaw – Polonia), toate disputate pe hard, la fel ca astăzi la turneul Diema Xtra Sofia Open.
Pentru pătrunderea în finală, arădeanul și-a asigurat un cec de 47.105 de euro şi 150 de puncte ATP, iar dacă va câștiga ultimul act se va alege cu 89.435 de euro și 250 de puncte ATP.

Confruntarea dintre cei doi începe la ora 17.00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 2

Cosmin Gherman, 11 februarie 2018 9:20