marți, iulie 5, 2022

[AVANCRONICĂ] UTA și Dunărea Călărași sunt rivale pe viață după jocurile de baraj din 2016

 

Rivalitatea dintre Dunărea Călăraşi şi UTA s-a născut acum două sezoane și va rămâne pentru totdeauna deși geografic cele două combatante sunt departe după ce, în 2016, cele două echipe jucau barajul de promovarea în Liga 1 în calitatea lor de ocupante ale locurilor secunde ale seriilor 1 și 2 ale Ligii 2.

Arădenii treceau la general cu gol marcat în reprizele de prelungiri, după ce fiecare câştigase pe teren propriu cu 3-1 în intervalul celor 90 de minute, primul joc a avut loc la Călărași și UTA părea victimă sigură în retur. În retur, UTA a câștigat în final cu 4 – 1, două dintre golurile arădenilor erau marcate atunci de Ciprian Rus, acum atacant la formaţia călărăşeană.

Ulterior, campionatul Ligii 2 a fost format într-o singură serie, iar, de atunci şi până acum, Dunărea şi UTA s-au mai întâlnit în alte trei meciuri. Sezonul trecut, UTA a câştigat cu 2-0 pe teren propriu, iar la Călăraşi a cedat cu 1-0, în în turul acestui campionat Dunărea s-a impus în deplasarea de la Şiria cu 1-0.

Acum, situaţia din clasament a celor două echipe este un diferită

Dunărea e lider autoritar şi e favorită principală la promovarea directă, în timp ce UTA se află la mijlocul clasamentului, dar are doar patru puncte peste ultimul loc retrogradabil.

Miza meciului de diminică, de la ora 13:30, este una foarte importantă pentru ambele formaţii. Gazdele de mâine vor să întrerupă seria pozitivă a lui Ionuț Popa, iar oficialii clubului amintit au avut grijă ca jocul cu UTA să fie inclus în pachetul de 4 jocuri pentru o primă specială! Unde mai punem că echipa e antrenată de un timișorean, Dan Alexa. În septembrie anul trecut, Dunărea se impunea la Șiria cu scorul de 1-0 în fața echipei antrenate pe atunci de Adrian Mihalcea, venit de la Dunărea Călărași.

Dunărea, echipa probabilă: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Bg. Şandru, Bg. Manole, Mendy, – Al. Stoica, Cr. Puşcaş – Sil. Pană, Val. Munteanu , Cip. Rus  – Val. Alexandru
Antrenor: Dan Alexa

UTA, echipa probabilă: Bodea – Iuga, Roșca, Markovic, Prună – Tănase, Petra – Stahl, Buia, Hlistei – Curtuiuș. Director tehnic: Ionuț Popa. Antrenor: Cristian Todea

Foto – bucuria arădenilor după acel 4- 1

Ultimele Știri

Related news