sâmbătă, octombrie 8, 2022

Aventura lui Marius Copil la Wimbledon s-a încheiat în primul tur

 

Tenismanul arădean Marius Copil, care în acest an a intrat în premieră în TOP 100, este abia la a doua participare pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon – în 2016, pierdea în primul tur în fața francezului Lucas Pouille. Nici în acest an nu a reușit să depășească performanța de anul trecut, debutânt cu stângul în fața germanului de origine poloneză Peter Gojowczyk. Copil, locul 85 ATP și Gojowczyk, loc 140 ATP, s-au mai înfruntat de două ori până acum, scorul meciurilor directe fiind 1-1. Românul a fost cel care s-a impus în penultima confruntare directă, învingându-l pe neamț în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros din acest an.

Altfel a stat totul ieri, germanul s-a impus  după 4 seturi cu scorul de 3-1 (7-6; 2-6; 6-3; 6-1), după 2 ore și 20 de minute de joc. Marius a pierdut primul set cu 7-6 (7-5), apoi a câștigat setul doi de o manieră categorică (6-2).

În turul al doilea, Gojowczyk se va duela în turul secund cu spaniolul Roberto Bautista Agut, care a trecut în trei seturi de austriacul Andreas Haider-Maurer, scor 6-3, 6-1, 6-2.

Frumoasa Ana Bogdan și  Irina Begu, mai intră în competiție în această seară.

Ultimele Știri

Related news