marți, august 9, 2022

AZI este ZIUA MITINGULUI pentru UTA LIBERĂ! Recomandările Jandarmeriei și ale organizatorilor

[COMUNICAT – SUPORTER CLUB UTA]
Ne vedem luni, în Piața Avram Iancu, la ora 18:30. Pentru noi doar UTA contează!
„Mitingul va începe la ora 18.30 în Piața Avram Iancu (în spatele Teatrului), unde timp de o oră, prin discursuri, cântece și scandări, ne vom exprima nemulțumirile pe care le avem față de situația în care se află clubul nostru.
La ora 19.30 ne vom deplasa cu toții în marș, cântând și scandând pentru UTA, pe traseul:

Piața Avram Iancu – Piața Primăriei – Piața Podgoria – Consiliul Județean – Strada Banu Mărăcine – Calea Victoriei – Arena „Francisc Neuman“, acolo unde vom ajunge în timp util pentru a ne ocupa locurile în peluză și tribune și a încuraja echipa în meciul cu Petrolul Ploiești.

Pentru ca mitingul și marșul nostru să fie o reușită deplină din punctul nostru de vedere, în calitate de organizatori vă adresăm următoarele rugăminți, acestea fiind angajamente pe care ni le-am asumat în fața autorităților:
  •  nu folosiți materiale pirotehnice neautorizate, de tipul torțelor, fumigenelor, petardelor etc
  • nu răspundeți eventualelor provocări și nu incitați la violență
  • nu consumați alcool pe durata desfășurării mitingului și marșului (persoanele în stare evidentă de ebrietate vor fi excluse din protest de către organizatori).
În orice situație care necesită o intervenție de orice natură, contactați cel mai apropiat reprezentant al organizatorilor. Aceștia vor putea fi recunoscuți după banderola albă pe care o vor avea pe brațul drept.
De asemenea, dată fiind perioada caniculară în care se desfășoară evenimentul, vă sugerăm să aveți la îndemână mijloace de protecție antisolară precum și surse de hidratare eficiente (apă plată sau minerală). Sugestia se transformă în rugăminte fermă în cazul în care sunteți însoțiți de copii.
Ne dorim cu toții ca mesajul pe care-l vom transmite să producă efecte și să asistăm curând la momentul eliberării UTA-ei.
La fel, ne dorim cu toții ca atmosfera pe care o vom crea încă de pe străzile orașului să poarte echipa noastră spre victorie în meciul din seara zilei de luni. Însă dincolo de aceste dorințe ale tuturor, depinde doar de noi să dovedim că nu suntem „un grup mic și gălăgios“ care „pune presiune prin violență și intimidare“ ci dimpotrivă, că suntem sufletul acestui club, care s-a impus în lumea fotbalului prin valori ca integritate, demnitate și eleganță.
Vă așteptăm pe toți la miting!
Pentru noi doar UTA contează!
UTA LIBERĂ!”
***
[COMUNICAT – JANDARMERIA ARAD]
Măsuri de asigurare a ordinii publice pe timpul desfășurării acțiunii de protest organizată de Asociația Suporter Club UTA Arad

 

În ziua de 25 iulie 2022, între orele 18.30 – 20.30, Jandarmeria Arad, împreună cu efective din cadrul I.P.J. Arad și Poliția Locală Arad, vor asigura ordinea publică și protecția participanților pe timpul acțiunilor de protest organizate de Asociației Suporter Club UTA Arad, precum și pe itinerariul de deplasare Piața Avram Iancu – Bulevardul Revoluției – Piața Drapelului – str. Corneliu Coposu – str. Banul Mărăcine (zona Intim) – Calea Victoriei – Arena Sportivă ,,Francisc Neuman” Arad.

Adunarea publică, în ziua solicitată a fost avizată conform legislației în vigoare.

Conform responsabilităților ce decurg din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, Jandarmeria Arad va acționa pentru siguranța participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine și siguranță publică. Va relaționa permanent prin echipele de dialog cu organizatorul, astfel încât să fie luate permanent măsuri adecvate pentru siguranța protestatarilor, dar și a celorlalți cetățeni.

Reamintim participanților la protest că au următoarele obligații:

– să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice și organelor de ordine;

– să se abțină de la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a adunărilor publice și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai sau alte mijloace audiovizuale;

– să nu posede în timpul adunărilor publice, la vedere sau ascunse băuturi alcoolice , arme albe sau de foc, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii publice;

– să părăsească imediat adunările publice sau locul unde se desfășoară, în cazul în care sunt somați de către organizatori sau organele de ordine;

– să nu participe la adunările publice în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

De asemenea este interzis ca persoane, care nu au legătură cu adunarea publică organizată să se infiltreze în rândul demonstranților, cu scopul de a perturba desfășurarea normală a acestora.

Recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violență și chiar să semnaleze jandarmilor prezența unor astfel de persoane.

Pentru siguranța cetățenilor, Jandarmeria Arad face apel către aceștia să manifeste răbdare și să evite implicarea în conflicte de orice natură, pentru a preveni producerea de evenimente nedorite, să evite pe cât posibil deplasarea auto pe ruta de desfășurare a protestului pentru a nu fi implicați în ambuteiaje.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news