BACALAUREAT 2022: Rezultatele inițiale, înainte de contestații, în județul Arad

bac 2022
Distribuie:
[ACTUALIZARE]

Rezultatele de la Bacalaureat 2022 au fost publicate de Ministerul Educației. Elevii intră în platformă și pot introduce codul primit de la școală pentru căutarea rezultatului obținut la examenele din sesiunea iunie-iulie 2022 a Bacalaureatului.

Rezultatele sunt cele inițiale, adică înainte de contestații. VEZI Rezultate BAC 2022 Arad
O medie de 10 și opt medii de peste 9,90 în Arad. Procentul de promovabilitate în județul Arad este de 65,3% din totalul celor înscriși la examen.
La nivelul județului, 410 elevi arădeni au reușit să obțină medii la Bac între 9 și 10, din totalul de 2.690 de candidați înscriși. Înainte de contestații au fost declarați „reușit” la examenul de bacalaureat 1.759 de elevi arădeni.
Notele maxime au fost obținute de un absolvent de la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad, care a absolvit la specializarea învățător-educator. La toate probele susținute, absolventul a fost notat cu 10, fiind astfel unul dintre cei 162 de absolvenți de zece din întreaga țară.
Următoarele cele mai mari medii sunt ale absolvenților de la „Moise Nicoară” – profil științe ale naturii – două medii de 9,96; profil filologie – 9,93 și Colegiul „D. Țichindeal” – profil învățător – educatoare – 9,93.
Primele zece medii de la Bac sub obținute de elevi de la „D. Țichindeal” (4 medii), „Moise Nicoară” ( 5 medii) și Colegiul „Vasile Goldiș” (a zecea cea mai mare medie din județ – 9,90).
Directoarea Colegiului Național „Moise Nicoară” prof. Diana Achim:
,,Trei elevi au avut nota 10 la Limba și literatura română,  7 note de 10 la Istorie, 13 note de 10 la Matematică, 8 de 10 la Anatomie, trei de 10 la Geografie, cinci de 10 la Sociologie, patru de 10 la chimie, două de 10 la Fizică”.

VEZI Rezultate BAC 2022 Arad

Două licee din judeţ au doar câte un candidat promovat. La Liceul Tehnologic de Transporturi „Henri Coandă” Arad a promovat un candidat din cei 29 înscrişi, cu media 8,31. La Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş a reuşit un candidat din22 înscrişi, cu media 6,93.

Alte licee au avut doar câţiva candidaţi promovaţi, cum ar fi Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad (doi promovaţi din 16 înscrişi) sau Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad (şase candidaţi promovaţi din 21 înscrişi).

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie.

La Bacalaureat 2022 s-au înregistrat 162 de medii de 10, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 30 dintre ele au fost în București.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rata de promovare din acest an este de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

***
 (20 Iunie, ora 11.20): Subiectele primite la proba scrisă la Limba română

La proba scrisă la Limba română, elevii au avut de rezolvat varianta 6. Subiectele primite au fost adecvate profilului, cu cerințe diferite pentru profilurile teoretice/vocaționale față de cele umaniste. Diferența majoră este la subiectul al III-lea.

Subiectul pentru filiera teoretică, profilul umanist și pentru cea vocațională, profilul pedagogic. 

Textul suport a fost identic pentru toți elevii, indiferent de profil, din Nicolae Iorga – „Doamna Elena Cuza”, iar elevii au avut, la subiectul I.B., de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Subiectul al II-lea – notat cu 10 punte, a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

Subiectul al III-lea – tinerii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată – este notat cu 30 de puncte.

Pentru subiectele de la real, tehnologic – aici.
***
[TITLUL INIȚIAL] (ora 08.00) Seria probelor scrise debutează astăzi cu cea la Limba română
Luni, 20 iunie, debutează susținerea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2022. Prima probă scrisă este la Limba română. 

Puțin peste 126 de mii de absolvenți de liceu s-au înscris participe la probele orale și scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2022, conform unui comunicat al Ministerului Educației.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat recent că „numărul celor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă a României. Scăderea este de-a dreptul dramatică. ”  Mai multe detalii aici.

Metodologie aplicabilă la probele scrise
Metodologia de organizare și desfășurare a examenului prevede că accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Pentru elaborarea lucrărilor scrise, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru. La disciplinele „Matematică” și „Geografie”, elevii pot să utilizeze instrumente de desen.

Le este interzis candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, potrivit ordinului de ministru 5.151/2021. Ei au obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și, după caz, la sancționarea asistenților.

Nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.
Cum se corectează o greșeală?

Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidați, din diferite motive, doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite inițial se anulează pe loc de către asistenți, menționându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenți și se păstrează în condițiile stabilite pentru lucrările scrise.

După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Dacă un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cei doi asistenți și atrage după sine eliminarea candidatului din examen.

Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele, conform ordinului menționat mai sus. Elevii primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfășurării probelor scrise.

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2022, prima sesiune:
  • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2022
  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 17 august 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 18 august 2022 Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
  • 19 august 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 25 august 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26 și 29 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Foto: Impact.ro

Categorie: Știri
Etichete: absolvenți clasa a XII-a, Bacalaureat 2022, proba scrisă la limba română
Distribuie:
Articolul anterior
FESTIVALUL BERII – Arad, 2022: o ecuație matriceală cu coeficienți complecși, pe care ca s-o înțelegi ai nevoie de UN REFRESH și o nouă formă de empatie: să-i pui pe YNI Sebi pe aceeași scenă cu Zdob și Zdub, să nu se bată nimeni decât pe locurile din față și să nu se-njure decât „coada de la budă”!
Articolul următor
Crucea Roșie filiala Arad a accesat proiectul de educație orală susținut de COLGATE România, adresat elevilor din clasele primare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie