SPORTURI

Balint: „Să ridicăm capul din pământ, să fim bărbaţi şi să înţelegem unde am greşit”

 

Trei remize au fost până ieri în meciurile oficiale între UTA și FC Argeș și se părea că mai urmează încă una chiar fără gol. Apoi, arădenii au deschis scorul în inferioritate și urma să gestioneze câteva minute până la finalul jocului. Cele două echipe au avut un parcurs similar în meciurile din acest an adunând 4 puncte, cu un plus pentru UTA care nu primise gol în primele două runde.   Oaspeții au întors rezultatul 1 -2 în 3 minute! Un suces al arădenilor putea duce echipa mai aproape de un loc de cupele europene, avantajată și de jocul rezultatelor, în schimb, UTA e pe un loc îngrijorător, ocupă ultimul loc când vine vorba de meciurile jucate acasă.  Aveam probleme cu alb –  violeții de la Poli Timișoara dar juca echipa cu determinare, aceasta nu a lipsit nici ier în fața violeților de la Pitești.

Declarațiile oficialilor după meci

E foarte greu să vorbesc, nu găsesc explicații. Este păcat de efortul colectiv, fotbalul oferă astfel de momente paradoxale. Am controlat meciul chiar și în zece oameni, am crezut că putem să câștigăm meciul și în zece oameni. Am reușit să marcăm, apoi au urmat niște greșeli pe care nu mi le pot explica. Se pare că nu scăpăm de blestemul ultimului loc pe acest stadion, situația devine îngrijorătoare pentru mine. Nu reușesc să-mi explic de ce nu reușim să fim consecvenți, de ce nu ne putem păstra concentrarea. A fost ca la copii şi juniori. Au pus mingea la centru şi au marcat. Trebuie să recuperăm punctele, trebuie să ne recuperăm mental. Să ridicăm capul din pământ, să fim bărbaţi şi să înţeleg unde am greşit. Acest blackout ne-a costat”.

„Sunt 3-4 zile, mergem la Iași, ne lipsesc câțiva jucători foarte importanți. Trebuie să ne recuperăm din punct de vedere mental, e o situație pe care trebuie să o gestionăm eficient, trebuie să ne scuturăm repede, să fim bărbați și să mergem la Iași să încercăm să câștigăm. La prima vedere, se pare că Hora are o contractură. Sperăm să nu fie leziune. Cel puțin, pentru meciul cu Iași se pare că va fi indisponibil. Încercăm să găsim soluții, avem un lot destul de numeros, cine intră să joace trebuie să demonstreze că merită să poarte tricoul”, a spus antrenorul arădenilor la finalul eșecului (1-2) cu FC Argeș.

„Băieții au arătat că, mental, aspect la care am lucrat împreună cu Andrei Prepeliță, arătăm foarte bine. Am identificat punctele forte și cele mai puțin bune ale UTA-ei. Am câștigat și cu șansă, dar șansa face parte din joc. Am avut o atitudine extraordinară, am știut să suferim, am suferit în anumite momente, chiar mai mult în superioritate decât la egalitate numerică. Am avut puterea să revenim, am luat toate cele trei puncte și am adus bucurie piteștenilor. Am luat gol cu câteva minute înainte de final, dar noi le-am arătat de pe bancă faptul că mai e timp, chiar dacă era foarte puțin.”

„Sunt șapte puncte importante luate anul acesta, care ne dau încredere, dar nu ne aduc mare lucru dacă nu legăm în continuare rezultate pozitive. Este meritul jucătorilor, au suferit astăzi și au făcut un joc extraordinar. Mai avem de îmbunătățit multe lucruri, în primul rând din punct de vedere fizic. Ne așteaptă un meci greu marți (n.a. cu FCSB), le-am spus băieților că vom savura victoria asta pe drumul de întoarcere și de mâine trebuie să începem pregătirea următorului joc. Vin meciuri grele, dar și primele trei meciuri pe care le-am disputat, cu Mediaș și Botoșani, două echipe cu pretenții la play-off, iar azi cu o echipă extraordinar de bună, au fost tot dificile. Îi cunosc bine pe cei doi antrenori, Balint și Pânzaru, care fac o treabă foarte bună aici și sunt convins că ne vom întâlni și în campionatul viitor, FC Argeș și UTA vor juca tot în Liga 1” a spus  Mihai Ianovschi.

Articol asociat:

Trei goluri în ultimele cinci minute – și UTA a pierdut acasă, chiar dacă a jucat mai bine!

Cosmin Gherman, 24 ianuarie 2021 10:47