SPORTURI

[BASCHET] Calificarea în faza următoare se joacă la Arad

 

Baschetbalistele de la SCM Timișoara au câștigat aseară cu 69-64 primul meci al sezonului, turul disputei cu FCC ICIM Arad din Cupa României. Calificarea se dispută în dublă manșă, iar diferența de 5 puncte lasă loc de speranțe pentru arădenence. La Arad nu a jucat Hadzovic, menajată, dar care va evolua în retur.  După primul sfert, tabela indica echilibrul din teren 20-15, iar la pauză 38-32. Arădencele au început să spere, mai ales că au avut 55-53 după sfertul trei. De fiecare dată au ratat însă aruncarea ce putea aduce egalarea, astfel că timișorencele au reușit să câștige. Brandy Montgomery a fost cea mai bună marcatoare a ICIM-ului, cu 20 de puncte, urmată de Tavic și Wingate, cu 14 și respectiv 12 puncte. Cea mai bună marcatoare a învingătoarelor a fost Maegan Conwright, cu 18 puncte, urmată de Lloyd, cu 14 puncte, şi Kiiriienko, cu 13 puncte.

Suntem supărați că am pierdut. Felicitări Timișoarei pentru victorie, au condus tot meciul. Noi nu am profitat de oportunitățile avute. Timișoara a avut mai multe amicale, noi doar două. Brankica Hadzovic nu a jucat și asta s-a simțit. Nu am vrut să riscăm cu ea și să evaluăm calitatea echipei. Sperăm să câștigăm sâmbătă”, a declarat Bogdan Bulj, antrenorul arădencelor.

Returul se joacă sâmbătă la Arad.

După o pauză de aproximativ patru luni de zile, miercuri se dă startul unui nou sezon din baschetul feminin românesc.

Primele meciuri oficiale vor avea loc în Cupa României, în optimile de finală ale competiției. FCC ICIM Arad debutează în fața nou-promovatei SCM Timișoara, într-o dublă manșă, primul duel fiind programat în orașul vecin, miercuri, de la ora 19. Făcând excepție de la perioada în care echipa arădeană a evoluat cu junioarele, mai mereu întâlnirile Arad – Timișoara au fost dezechilibrate, arădencele impunându-se la scor de fiecare dată. Acum, lucrurile s-au mai schimbat, trupa din orașul de pe Bega s-a întărit considerabil, bugetul fiind și el unul pe măsură.

Chiar dacă pe hârtie pornesc cu prima şansă, elevele pregătite de Bogdan Bulj nu trebuie să-şi desconsidere adversarul, nou-promovata SCM Timişoara, cu arădeanca Monika Brosovszky Boriga în dublă calitate, de jucătoare şi directorul tehnic, reuşind câteva transferuri importante în această vară. Mai mult, pe Bega, se vorbeşte de un obiectiv îndrăzneţ, o clasare între primele patru echipe la finalul sezonului 2017-2018.

„Ne-am pregătit, trebuie să mergem să luptăm, să fim o echipă şi sper să facem o treabă bună. Nu cunosc echipa de la Timişoara, nu ştiu nimic despre ele. Noi doar trebuie să ne facem treaba în teren. Abia aştept să joc la Timişoara, dar de data aceasta din postura de adversară. Din echipa actuală, le cunosc doar pe câteva din jucătoarele românce”, ne-a declarat Christina Zidaru, jucătoare ce se află la al doilea sezon în maieul galben-albastru.

Partida dintre SCM Timişoara şi FCC ICIM Arad e programată miercuri, de la ora 19, la sala Olimpia. Returul dublei din Cupa României va fi sâmbătă, la Arad, începând cu ora 18. Informații de pe pagina oficială a clubului

Cosmin Gherman, 28 septembrie 2017 7:06

https://centaur.ag/wps/antibiotics/