duminică, februarie 5, 2023

Bătaie de joc și „japcă de cămătari” cu copiii din toată România!

 

Școlile și grădinițele s-au deschis de luni 10 ianuarie a.c. pentru toți copiii din România, însă testele de Covid lipsesc. Părinților le-a fost recomandat să cumpere din banii lor teste.

Părinții sunt nevoiți să plătească testele în condițiile în care un copil trebuie testat de două ori pe săptămână… și sunt familii în România care au și cinci copii la școală de întreținut.

Un test din salivă costă undeva la 12 lei cel mai ieftin, iar la un calcul simplu, dacă ai cinci copii tu ca părinte trebuie să scoți din buzunar 120 lei pe săptămână. Dacă părintele vrea să cumpere teste din nas care sunt mai sigure, pe un test trebuie să plătească 20 lei și dacă are cinci copii va plăti 200 lei pe săptămână, adică toată alocația unui copil.

Vă amintim că firma DDS Diagnostic a câștigat licitația pentru două milioane de teste din salivă și din motive care au ținut de infrastructură nu le-au putut livra în ziua promisă.

Raed Arafat a precizat că cele două milioane de teste nu ajung nici măcar pentru o testare: ,,Firma aceasta are această dispută comercială cu IGSU și care nu mai poate fi rezolvată în acest moment, potrivit legii. Doar la nivel de instanță. Firma continuă să exercite presiuni. Nu putem răspunde presiunilor. Există o decizie a unei comisii de achiziții, de semnare de contract, care are partea legală. Acolo nu pot să mă bag. Din momentul în care colegii care semnează au considerat că nu pot să semneze, dacă eu exercit presiuni, mâine o să auzim că Raed Arafat a făcut presiuni să se semneze un contract“, a declarat șeful DSU.

Ceea ce știm sigur este faptul că aceste teste de salivă ce erau distribuite în școli NU sunt sigure și pot da rezultate false.

Și mai știm un lucru: statul își bate joc de copiii României!

Ultimele Știri

Related news