joi, decembrie 8, 2022

Beniamin Vărcuş (PSD): „Falcă taie bani de la Educaţie şi Cultură şi îi aruncă pentru spaţii verzi”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ- PSD Arad]

 

Liderul grupului PSD-ALDE din CLM, Beniamin Vărcuş, se declară contrariat de intenţia primarului Gheorghe Falcă de a tăia banii destinaţi sistemului de învăţământ arădean şi culuturii, pentru a-i dirija către irigaţii şi spaţii verzi.

„În şedinţa Consiliului Local Municipal de vineri, aleşii locali vor avea de votat un proiect privind modificarea repartizării excedentului bugetar al municipiului Arad.  Primarul Gheorghe Falcă, cel care susţinea în repetate rânduri necesitatea investirii în sistemul de educaţie şi în cultură, pare a avea acum alte priorităţi. În una dintre anexe, (pe care o puteţi vedea mai jos) se vede foarte clar că urmează să fie tăiaţi bani de la proiectul «Reabilitare instalație termică la Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan Arad – 1.000.000 de lei şi de la proiectul «Reabilitare clădire Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad- Restaurare și reabilitare exterioară» – 500.000 de lei. În schimb, Gheorghe Falcă s-a gândit să aloce aceste sume către un proiect privind instalaţiile de irigat spaţii verzi.

Noi, reprezentanţii PSD şi ALDE nu vom vota un asemenea proiect prin care cultura şi educaţia sunt văduvite de fonduri pentru ca acestea să ajungă la sistemele de irigaţii. Trebuie să existe un sistem de valori solid, care să nu fie dat peste cap de anumite interese meschine de partid. Culmea ipocriziei, tocmai Falcă acuza în mod injust consilierii social-democraţi că nu iubesc fenomenul cultural pe care chipurile edilul îl promovează cu toate resursele posibile.Nu poţi tăia banii destinaţi unui liceu şi reabilitării clădirii Teatrului şi să îi investeşti în sisteme de irigaţii. Clădirea Teatrului are nevoie de reparaţii, la fel cum liceul arădean are nevoie de sistem de încălzire modern. Nu îmi explic această intenţie a primarului Gheorghe Falcă, însă fac un apel către consilierii PNL să nu susţină un asemenea demers aberant dictat de primar”, afirmă Beniamin Vărcuş, consilier municipal al PSD Arad.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news