POLITICE

Bîlcea va fi „secundul” lui Bibarț iar USR va fi „căruța” PNL-ului în CLM Arad. UDMR rămâne fără viceprimar [VIDEO]

 

Liberalii arădeni au susținut astăzi o conferință de presă în care au prezentat rezultatele înregistrate la scrutinul de ieri și au pus pe masă o parte din strategia pe care o vor urma.

Conform datelor prezentate de liberali, în municipiul Arad s-au înregistrat următoarele procente în Consiliul Local Municipal Arad: PNL 33,15% – 9 mandate de consilier municipal;  USR 25% – 7 mandate; PSD 13,3% – 3 mandate, PMP 7,53 – 2 mandate și UDMR 7,13 – 2 mandate.

„În aceste condiții, PNL și USR vor face o alianță, iar USR are pregătit un post de viceprimar” a fost DIRECTIVA lui Gheorghe Falcă în această conferință. Liberalii au avansat numele lui Adrian Wiener pentru acest post, însă e posibil ca senatorul să își păstreze funcția din Parlament. „Președintele USR Arad m-a sunat aseară, ne-a felicitat și mi-a solicitat o întâlnire în care să dicutăm despre o coaliție. Am informat organizația și suntem de acord să facem această coaliție locală”, a spus Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

Ironia face ca Sergiu Bîlcea să devină viceprimarul lui Călin Bibarț, iar UDMR să rămână fără această funcție – vreme de zeci de ani, „acaparată” prin „accord tacit” de acestă formațiune, care la aceste alegeri a obținut un scor mai mic decât la toate celelalte, de 30 de ani încoace.

 

LIVE | Conferință de presă

LIVE | Conferință de presă

Publicată de PNL Arad pe Luni, 28 septembrie 2020

Critic Arad, 28 septembrie 2020 2:01