miercuri, februarie 1, 2023

BOMBĂ ECOLOGICĂ pe malul Crișului între Ineu și Bocsig. I se aduc acuzații grave primarului Călin Abrudan

 

Nici nu a început campania electorală bine că gunoiul este scormonit și scos la suprafață la propriu în zona Ineului! Acuzații extrem de grave ale unui candidat la primăria orașului Ineu la adresa edilului actual însoțite de imagini postate în miez de noapte pe un grup de socializare. Dacă se vor dovedi adevărate – iar la prima vedere după prima rundă de săpături, la propriu, par să fie după cum arată imaginile – țin de latura mai degrabă de cătușe decât de cea de campania electorală abia începută și de multe dosare penale pentru foarte multe personaje atât locale cât și de la nivelul administrației județului Arad care la momente de bilanț ne tot expuneau unui succesul Master-planului la Gunoi care ar fi consumat 32 de milioane de euro și ale cărui efecte le puteți vedea în imaginile care însoțesc acest material.

De ce spunem asta?

Practica îngropării gunoiului cu consecințe grave pentru pânza freatică pare a fi marcă înregistrată în județul Arad, mai anul trecut la falimentului colectorului de deșeuri din zona Chișineu-Criș discutându-se de primării și primari care în lipsă de soluții de la nivel județean s-au descurcat cum au putut și în regie proprie au adunat gunoiul – că la gunoi era stare de alertă deja de anul trecut – și au scăpat de el îngropându-l efectiv.

Ne întrebăm și oare câte primării au procedat în acest mod în județul Arad îngropând efectiv gunoiul și otrăvind pânza freatică în lipsa firmelor de salubrizare care au părăsit Mega-proiectul la Gunoi cu nume sofisticat Sistem Integrat de Gestiune și Management a Deșeurilor în Județul Arad care în martie 2019 era lăudat de Cionca & Co cu care se lăuda că ar fi operațional și funcțional după ce a fost recepționat de finanțator (Programul Operațional Sectorial Infrastructura Mare din partea Ministerului Fondurilor europene de la Noi și de către doi trei indivizi de pe la Bruxelles din partea Comisiei Europene) care ce cică se făceau că monitorizează proiectul dar nu vedeau că mii de pubele zăceau și zac încă nefolosite la terminalul Aeroportului Arad, în timp ce beneficiarii proiectului (cetățenii) făceau concurs cu pubele prin Arad deși trebuiau să le aibă în folosință la momentul în care au început contractele de colectare cu firmele câștigătoare.

Care dintre autorități se va autosesiza la această filmare virală care la 20 de minute după postare avea 1500 de vizualizări și 30 de distribuiri, iar la acest moment este văzută de peste 4000 de oameni?

https://www.facebook.com/100006688126671/posts/2792399057659671/

Nu se află printre ei nici un procuror, un reprezentant al ADI-SIGDM, al Agenției Pentru Protecția Mediului, al Direcției de Sănătate Publică sau al Gărzii Naționale de Mediu? Ar fi trebuit deja, ca la acest moment, să discutăm despre începerea verificărilor în această speță cu rezultate urgente! Și chiar s-ar putea pune problema unor investigații extinse, întrucât nu ar trebui investigați doar făptașii ci și cei ce știau de această posibilă bombă ecologică și au tăcut până acum, exact până când a început campania electorală. Nu se știe sigur în acest moment dacă posibila bombă ecologică se află pe teritoriul administrativ al Orașului Ineu sau al Comunei Bocsig. Știm doar că acest subiect, dacă se dovedește adevărat, și nu se face nimic concret și nu se iau măsuri,  chiar putem să rămânem la blazarea că „ne merităm soarta” și din vreme în vreme să aflăm cu „stupoare” că apa de la rețea în zona INEU, PUTE! De ce oare?

Revenim sigur și cu întrebări pentru autoritățile menționate în material.

 

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Cine se află la conducerea ADI DEȘEURI…SaTAN SIMONA,o cumpărătoare de DIPLOMĂ ,și funcții(pe banii TĂTICULUI..HOȚ,și SUGACI al BANULUI ,PUBLIC) o NULITATE(pe bani la PRARTID)HAI LA VOT SĂ LE DĂM LA VOT…CURAJ….SE POATE

Comentariile sunt închise.