joi, iulie 7, 2022

Contractul cu RER Ecologic – ILEGAL! Prefectura a trimis Primăriei „Sesizare de nelegalitate” pentru că a eludat dispozițiile Legii 215/2001

 

Pe data de 23 iunie (vezi fotocopie), consilerii opoziției au trimis Prefecturii Județului Arad o adresă prin care sesizau ilegalitatea contractului dintre SC RER Ecologic Service Oradea SA privind prestarea serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire în Municipiul Arad, atrăgând atenția asupra faptului că Primăria Arad și Consiliul Local Municipal Arad au încălcat  dispozițiile art. 45 alin. 3 din Legea nr. 215/2001 a Administrației publice. Alineatul de lege este normativul care stabilește că numărul consilierilor care trebuie să voteze un asemenea contract, considerat de IMPORTANȚĂ STRATEGICĂ este de 2/3 din totalul celor aleși, iar nu majoritatea simplă, așa cum s-a prestat de către CLM din dispoziția primarului.

Lucian Cozma – din partea Instituției Prefectului

„Ținând cont de faptul că prin Hotărârea  nr. 200/14.06.2017 s-a conferit prestatorului dreptul și obligația de a administra și exploata infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de salubrizare stradală și deszăpezire în aria administrativ-teritorială a Municipiului Arad, considerăm că Hotărârea în cauză se circumscrie sferei „hotărârilor privind patrimoniul” în accepțiunea dispozițiilor art. 45 alin. 3 din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată. Pe cale de consecință, sub aspectul cvorumului s-a constatat că la adoptarea Hotărârii 200/14.06.2017 cu 14 voturi „pentru” din numărul total de 23 consilieri locali au fost eludate dispozițiile articolului mai sus menționat, fiind necesară o majoritate calificată, respectiv un număr de 16 voturi „pentru” din numărul total de consilieri locali în funcție. Sesizarea a fost transmisă Primăriei Municipiului Arad în vederea revocării de către Consiliul local Arad a  Hotărârii 200/14.06.2017, în caz contrar urmând a fi sesizată instanța de contencios administrativ în scopul anulării acesteia.”

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. soro…nu degeaba te curentaprimaru cand lucrai la juridic!!! pai ma frate majoritatea de 2/3 inseamna 16 voturi!!!hai somnic placut!

Comentariile sunt închise.