joi, iulie 7, 2022

Ca-n filmele cu clanuri mafiote: Avram Silvius vrea să fie PRIMAR în locul lui taică-su, care a făcut pentru ALMAȘ…13 dosare penale

 

Într-o țară în care domnia era ereditar electivă, se instaurează o nouă modă. A baroniilor ereditare. Avem la îndemână pentru a demonstra această teorie ultimele evoluții de pe scena politicii locale. Astfel, în ciuda planurilor reformatoare de clasă politică a hulitului binom, trepădușii învățați cu hoția locală sau centrală găsesc metode de a nu lăsa ciolanul.

Într-o astfel de paradigmă se înscrie candidatura la primăria comunei Almaș a lui Avram Silvius, fiul fostului primar penal Avram Teodor (13 dosare – ultimul, finalizat… după cum se știe), care uită că nu a răspuns penal pentru toate mârșăviile decontate din bugetul local sau nu de falsul aviz de mediu pe care cei care l-au căutat l-au găsit.

De sorginte profesională incertă, când manager falimentator, când profesor (poate predă deontologia furtului de alcool) acest domn vrea să „continue proiectele tatălui” după cum îi asigură pe localnici acum,în campanie, un oficial județean al PNL. Acum, nu se știe exact care proiecte… canalizarea, composesoratul… sau care să știe comunitatea la ce să se aștepte sau, mai bine, să îl întrebe pe Marius Cosma ce mai are pe înregistrări?

Și, dacă a picat Teodor, poate restul nepenal al familiei mai are o șansă. Astfel din informațiile noastre dacă pică doamna Guler și se crează anume oportunități, Avram Sorin, alt fiu al fostului primar, ar dori să devină șef de post la Almaș.

Avram Alin, altă progenitură de succes, odată cu instaurarea dinastiei Avram la primăria Almaș, urmează în viziunea strategică a posibilului primar Avram Jr să devină consilier juridic la primărie.

Și mai sunt… Mai este un fiu, Avram Dinel, un pompier care e la munci de sezon și nu aude telefonul când ard casele oamenilor. Și pentru că pompier e prea puțin s-a autointitulat președinte la composesoratului Almaș, aspect cu care nu toți sunt de acord.

Acuma o mai are și pe Geta, mama candidatului care,  dacă fiul o fi primar, are misiunea să-i învețe minte pe fraierii care nu au fost de acord cu hoțiile fostului primar, din casieră se gândește să o facă contabilă la primărie. Așa, ca să aibă control la cheltuieli și să nu „greșească” ca fostul primar.

Și, pentru uzul logicii alegătorilor care au văzut ce poate ieși din votul pe găleți, astfel de idei nu sunt unice în zona Almaș iar la Sebiș se depun eforturi în acest sens.

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 5] Vor fi alegeri parțiale la Almaș și Covăsînț. Începând cu 1 februarie, Teodor Avram și Traian Balint nu mai sunt primari

Ultimele Știri

Related news

4 COMENTARII

  1. Dodutule, nu stiu daca aveai nevoie de asa ceva. Imi pare rau de tine ca esti baiat bun, infipt la afacerea ta. Sunt prieten cu tatal tau, el a fost bun ca primar,.dar s-a terminat. Va ramane Ginu fara nici o problema, nici tu si ceilalti nici pe departe nu va apropiati de el. Sincer imi pare rau de tine.

  2. Ce a mai ramas d.le Silvius de va atrage ciolanul cu aceasta forta irezistibila, de neconceput tocmai din Arad? V-a fost de ajuns, lumea s-a saturat de voi, lasati-ne in pace.

  3. Draga prieten ,contracandidat la primăria Almas care nu mai poti dormi ziua si noaptea din cauza mea,ma bucur ca de aceasta data nu ai parafrazat Biblia ,înseamnă ca inca mai ai o fărâma de demnitate.Sfatul meu este daca ai atâția bani sa plătești un „ziarist” de aceeași factura morala ca si a ta , mai bine ai dona acei bani unor familii sărace sau chiar „Bisericii” ca sunt sigur ca te numești „un bun creștin”.Personal eu te-am iertat pt ce ai plătit sa se scrie despre mine si Dumnezeu e bun si iartă toți oamenii .Dragi consăteni ,in 11 Iunie va rog sa veniți la vot si sa votați un om care sa păstreze echilibrul in primărie si sa dezvolte comuna ,un om care sa va reprezinte ! Fiți binecuvantati ! Cu prietenie si respect pentru voi Avram Silvius

    • Domnule Avram Silvius… Intervin la comentariu dvs. in calitate de editor coordonator al publicației, mulțumindu-vă pentru reacție (denotă de aici că nu sunteți chiar un păcălici). Dacă vă abțineați de la faza cu „să plătești un ziarist”, făceați o figură de „sfânt în devenire” și cred că vă era mai bine. Așa, ați ales să vă „bateți cu zmeii” – nu mai păcătoși decât dvs., nicio grijă, dar mult mai „paralei”. În această ordine de idei, vă dezvăluiesc următoarele (de asemenea în calitate de bun creștin, asemeni dvs., cu o mână pe Biblie și cu cealaltă dându-vă cu Constituția-n cap): în demersul ăsta : făcut strategia -> gândit articolul ->scris articolul -> publicat articolul nu a intervenit sub nicio formă ideea de bani… până ce oamenii dvs. au pus astfel problema – fix cum s-a făcut demersul – dar invers! Dacă nu vă revizuiți atitudinea și nu reveniți la postura „băiat cuminte + „sfânt iertător și împărțitor de binecuvântări” – cum, de altfel, vă recomandați, povestesc și ce, și cum, și cât, și cine și de ce. Și n-o să fie în favoarea sfinției-voastre, credeți-mă pe pariu.

Comentariile sunt închise.