POLITICE

CĂLINUL ca plantă politică. Un pamflet involuntar, marca „Bibi”

 

Că avem parte de o campanie electorală penibilă, din toate punctele de vedere, deja e evident. Candidații fac tumbe, încearcă până și trapezul, dresează urși, îmblânzesc scorpii și chiar își riscă viața și fac ture cu Pegasul pe „pistele de biciclete”.

Parcă lipsea ceva din „maratonul” ăsta de etalat talente și, iaca, avem parte și de terapii naturiste recomandate de nimeni altul decât de „arbustul” Bibarț. Un fel de leuștean pentru ciorba cu de toate, un fel de curcuma sau, mai concludent pentru arădeni, un fel de ambrozie, planta aia care ne provoacă alergii. Revenind la arbustul cu care se identifică, zice că poate scădea tensiunea, are efect calmant, tratează insomniile și transpirația. Noa, ne-am scos și fără proiecte scumpe pentru Arad și fără viziune! O dăm pe plante, arbuști și terapii alternative. N-o să ne mai doară capul, o să dormim mai bine și Aradul n-o să mai pută. Dar numai din septembrie încolo… Mai multe nu poate să spună că e mai bine să reținem doar ce spun „specialiștii în plante politice” care se află la butoanele STS. O plantă în primărie e tot ce-și pot dori arădenii care, încă, mai cred în terapii naturiste și sunt pasionați de botanică. Un status electoral pueril și penibil, direct de la sursă, cu îndemn de „Puneți botul și votul” & somn ușor:

„CĂLINUL (Viburnum opulus)

Știți ce este Călinul? Unii spun că e un arbust…
Eh, nu facem botanică aici, că mai este un… Călin! Care, asemeni arbustului cu același nume, înflorește prin luna iunie și ajunge la maturitate deplină spre sfârșitul lunii septembrie. Atunci când, de altfel, dă roade.
La fel ca arbustul, are efecte interesante, între care putem menționa scăderea… tensiunii!
Putem nota și efectul… calmant. Mai mult, tratează și insomniile. Unora…
Ceea ce se cunoaște mai puțin este faptul că poate provoca la unele persoane… alergii. Primele simptome sunt… roșul. În gât, evident!
Am mai putea pomeni și efectul pe care îl poate avea împotriva transpirației. Există teorii care indică faptul că poate trata și transpirația… emotivă.
Am putea spune mai multe…
Reținem doar ceea ce spun specialiștii: Călinul este tot mai căutat pentru proprietățile sale… BUNE!”

„Cu Pegasul prin oraș!” ar trebui să fie numele de cod al unui dosar de corupție și jaf dacă cineva chiar ar avea chef de muncă – Vezi articolul„Despre MAREA CORUPȚIE. (ANTI)PISTELE DE BICICLETE: 130 de kilometri de BANI SIFONAȚI. BILANȚUL INVESTIȚIILOR „realizate” în Arad [1]”
Oare Gheorghe, ce plantă și a cui a fost în primărie?

Sasha Romanov, 31 august 2020 9:05

bibart-3bibart-4bibart-2bibart-1