vineri, septembrie 30, 2022

CAMPIOANĂ CU ȘTAIF! Fiecare atacant a semnat câte un gol, iar Buhăcianu a ajuns la zece reușite în ultimul meci al anului pentru UTA

 

UTA – Petrolul  3 – 0 (0 – 0)

Rezultatele rundei începută ieri au aruncat Petrolul pe locul 8, dar la un număr mic, de doar trei puncte, de podium. UTA rămânea pe primul loc la finele acestui an calendaristic, indiferent de rezultat. Victoria  arădenilor, însă, pune 10 puncte între cele două combatante de astăzi.
Sub aceste auspicii a început meciul cu tribunele pline pe arena Motorul.
Petrolul a venit la Arad fără trei titulari de drept și cu presiunea suporterilor asupra antrenorului. În debutul jocului Florin Ilie aruncă o minge în spatele apărării ploieștene surprinsă pe ieșire în ofensivă, dar Rus nu a putut ajunge la minge. Bustea a ratat un voleu în minutul 7. UTA a pus stăpânire pe joc de prin minutul 7. În faza următoare incursiune a lui Tomozei, Ursu blocat în momentul șutului. Miculescu a căzut în careu dar nu se putea da penalty în minutul 10. Ursu a tras în minutul 16, portarul ploieștenilor a reținut de lângă bară. După 10 minute de presing arădean, meciul s-a mai liniștit, ambele echipe încearcă mingi lungi. Petrolul a reacționat în minutul 33, Mario Bratu a reluat cu capul de lângă Bustea, iar mingea a trecut peste poartă. Petrolul a încercat să țină de minge la mijlocul terenului. În minutul 42, centrare de pe stânga în fața porții trimisă de Miculescu. Sergiu Arnăutu a văzut un cartonaș galben pe un atac petrolist pentru că a protestat că nu a primit o lovitură liberă, apoi pe cel roșu pentru dialogul cu arbitru. Petrolul a mai avut o problemă la accidentarea lui Sîrghi din debutul jocului.

După pauză, UTA a încercat să intensifice atacurile. O lovitură liberă, un corner mai scurt executată de Romario Moise periculos în fața porții ploieștene.  Prima ocazie clară în minutul 51 Cipri Rus a deviat la colțul lung o centrare a lui Buhăcianu, reflex a portarului Avram. Excelentă centrare a lui Tomozei în minutul 56, Cipri Rus reia pe lângă poartă. UTA a atacat în valuri cu centrări din flancuri, Petrolul  a avut o situație în minutul 63, dar Melinte respinge din fața lui Marinescu centrarea lui Bogdan Gavrilă. După gol, UTA a rămas în ofensivă, Buhăcianu a pasat pentru Ioniță, șutul acestuia a fost scos cu un reflex uluitor de către Avram în minutul 74. Pe 22 februarie se reia returul. UTA iernează la patru puncte în fața ocupantei locului doi și la șase puncte de Rapid care ocupă locul trei.

Asa sa marcat:

Minutul 70, Olaru a lăsat mingea să treacă crezând că e mai aproape de Avram, Buhăcianu împinge mingea în plasă, acesta a marcat și în tur, 1 – 0.

Minutul 82, pasă lungă și exactă trimisă de Alex Ioniță, Cipri Rus trimite din alunecare sub transversală din fața careului mic, 2 – 0.

Minutul 90, Manolache a jucat la off-side, Cipri Rus a scăpat spre poartă, îi face semn lui Ioniță să îl susțină, îi pasează și acesta îndeplinește o simplă formalitate cu poarta goală, 3 – 0.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte,  Florin Ilie, Bustea – Ursu, Isac, Moise, Miculescu – C. Rus, Buhăcianu. Au mai evoluat: A. Ioniță, Hrezdac, Oroian. Antrenor: Laszlo Balint.

Petrolul: Avram – Olaru, Sîrghi, Manolache, Alb Olaru – Meza Colli, Mihăescu – Bratu, Marinescu, S. Tudor – Arnăutu. Au mai evoluat: Zaharia, B Gavrilă, Deac. Antrenor: Flavius Stoican.

Arbitri: Horia Mladinovici – Cosmin Vatamanu, Mihăiță Nicula (toți din București). Rezervă: Nicușor Flueran (Craiova).

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Celelalte rezultate ale rundei:

Campionii FC Argeş – Sportul Snagov   3-0

Buhăescu 21 și 63, I. Șerban 89

Metaloglobus Bucureşti – FK Csikszereda   3-0

Cl. Herea 60, R. Chiriac, D. Lung 68

SCM Gloria Buzău – Ripensia Timişoara    3-3

Munteanu 33, 36 și 90+3 / A. Voinea 19, 86, Hecsko 55

CSM Reşiţa – CS Mioveni  0-1

Costin 43

Dunărea Călăraşi – Farul Constanţa 1-1

Marrone 82 / I. Stoica 22

ASU Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu Jiu  1-0

Axente 90+7 (pen.)

Concordia Chiajna – Rapid    1-3

Albu / Labeau 5, Alami 65, Jorza 90+1

Se mai joacă azi, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj, Turris a stat.

 

 

Ultimele Știri

Related news