POLITICE

Când ești LEPRĂ VOCAȚIONALĂ, chiar nu contează partidul! Vezi cum se face la Poșta Română când vrei să rămâi DIRECTOR chiar și după ce ți-au venit la putere… foștii dușmani

 

Practica PSD de a-și pune oamenii la adăpost după moțiune este transpusă în fapt și la Poșta Română – unde, în această perioadă, aflăm din documente că au avut loc angajări a unor personaje refugiate de prin ministere: pe salarii consistente, „leprele vocaționale”, pentru care nu contează partidul care i-a angajat și, cu atât mai puțin, principiile, au căutat să se pună la adăpost, cu largul concurs al directorului general Mircea Tudosie (care a făcut și o numire de director a unui consilier județean PSD chiar în ziua votului).

De altfel, practica directorului general de a-și cumpăra influența prin angajări nejustificate în cadrul companiei ca și cum ar fi fost propria firmă este una veche, pe tot mandatul domniei sale făcându-se peste 100 astfel de angajări de pile și măriri salariale, pe aceleași „criterii”. Vorbim despre același Mircea Tudosie care, în anul 2014, ocupând funcția de director al Poștei București, s-a ocupat cu zel ca pliantele împărțite de PSD cu mesajul ,,Iohannis taie pensiile” să ajungă la fiecare pensionar.

Interesant este faptul că, pe atunci, director general la Poșta Română era Alexandru Petrescu – și se pare că eforturile acestui binom încremenit în funcție de a călca în picioare legile nu a fost inutil. Așa se explică de ce regăsim tandemul Tudosie-Petrescu în ultimii ani, de data aceasta în formula ministru-proaspăt-demis – director general.

Tudosie a fost auzit de colegii care, deja, sunt cu bagajele în stradă afirmând, chiar din ziua învestirii noului Guvern că și-a ,,aranjat  să rămână în funcție cel puțin încă un an”.

Dacă este adevărat ce aflăm, ne întrebăm concret, privind detașat problema: cu cine și oare ce a oferit Mircea Tudosie în schimbul promisiunii primite?
Iar retoric în continuarea întrebării: nu e asta – dacă-i iese, o dovadă că PNL, noul partid de guvernământ, este adeptul unor practici perfect asemănătoare celor pe care le blamează?!

 

Horia M. Mateescu, 8 noiembrie 2019 8:51

posta-romana