Caritate și calitate. Cavalerii templieri arădeni, una dintre cele mai active comanderii din țară, și-au onorat drapelul la București

 

Sâmbătă, 11 martie 2017 a avut loc la Hotelul Marshall Garden din București, cel de-al 13-lea Capitul Național al Marelui Priorat General Magistral al României, al Ordinului Cavalerilor Templieri. A fost un Capitul administrativ, în cadrul căruia a fost prezentat bilantul anului 2016 si realizările cele mai importante, fiind nominalizate cele mai active comanderii.

Comanderia din Arad, „Aradensis 31”, a fost printre cele cu cea mai bogată activitate, fiind un model demn de urmat de către toți frații templieri.

În cadrul acestui eveniment, s-a  citit și decretul de înființare a două Balivate, iar unul dintre ele, cel  care poartă numele de Balivatul Banatului și al Crișanei „Rosal!” , îl are în funcția de  Baliv chiar pe comandantul Comanderiei Aradensis nr.31 Arad. Acest Balivat va avea în subordine mai multe comanderii templiere din mai multe județe.

Pe lângă aceasta, drapelul comanderiei din Arad a fost decorat cu Crucea de merit clasa a II-a, 5 cavaleri templieri au primit medalii de merit, Crucea de merit clasa 1 și 3,  un cavaler a fost avansat la gradul de mare ofițer, un altul la cel de comandor, iar alți doi la gradul de ofițer.

Cea au făcut cavalerii templieri in anul 2016? Au  început în decembrie 2016  și terminat în ianuarie, anul acesta, renovarea a 2 saloane din cadrul Spitalului Județean Arad, secția de Pediatrie Boli infecțioase, în parteneriat cu o societate privată, au contribuit la rezolvarea unor probleme medicale foarte grave ale unor tineri, și alte acte de caritate  și bineînțeles că nu se vor opri aici, deoarece acțiunile templiere sunt menite să contribuie la întrajutorarea semenilor.

Totul sub deviza care îi călăuzește în toate aceste acțiuni:

NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DGLORIAM !

 

 

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy