marți, iulie 5, 2022

Ce am uitat să îl întreb pe primarul Bot

 

Şi, uite aşa, am fost iarăşi la o conferinţă de presă. Nu aş fi mers neapărat, dar am aflat că vine să ne expună (şi să se expună) Valentin Bot, ad Şiria. Aşa că am pus botul şi am mers. Nu l-am cunoscut până astăzi pe distinsul edil al comunei/oraş româno-irlandeze Şiria, ceea ce mă face un incompetent şi necunoscător al realităţilor judeţului, cel puţin în ochii unora. Îmi asum această necunoaştere, cu uşurinţa cu care îşi asumă unii titlul de doctor în comunicare, şi cu aceeaşi uşurinţă cu care Noghiu cară geanta Andreei Marin (voi reveni, într-o altă scriere, la acest subiect). Pentru că Sfântul Karkaleki, patronul presei româneşti, nu doarme, şi-mi dă, numai să pot duce, subiecte care mai de care mai, vorba unui vestit deputat, mişto.

S-a discutat despre realizări, planuri, drumuri, poduri, s-au evitat termeni gen uliţă şi budă în fundul curţii. Am avut un şoc, unul de bine, să-l văd pe viu pe domnul Bot, că legendele le cunoaştem deja. Nu e nici aşa rău, nici atât de înspăimântător. Îmi fusese prezentat, în diversele povestiri, de la diverse partide, biserici şi bisericuţe, ca un fel de killer clown from outer space. Mă aşteptam, astfel, la ceva foarte dur, un fel de melange între Hulk, Robocop şi It, dar botoxat şi pe ritm de Rapsozii Zărandului. Când colo, a fost ceva mai bine. Însă, prins în admiraţia momentului, şi şocat de apariţia lui Andrei Fuliaş în sediul PNL (era să zic sediul-mamă, dar n-o să zic, că nu vreau să fiu considerat şi eu hater al copilului-minune al presei arădeane), am uitat. Cu desăvârşire. Aşa că îmi permit a adresa întrebarea lipsă, prin intermediul publicaţiei la care am bucuria de a presta.

Deci, domnule primar, în urma evenimentelor tragice din Manchester, se întrevede o ofensivă anti ISIS. Lucru perfect normal. După cum, în mod sigur, aţi aflat, preşedintele Trump e în vizită în Orientul Mijlociu, şi mijloceşte o alianţă antiteroristă între Israel şi Arabia Saudită. Cum, să zicem, sediul central al ISIS se află în Siria, iar Siria şi Şiria sunt la o diacritică depărtare, şi având în vedere cunoştinţele limitate de geografie ale lui Donald Trump sunt mai puţin decât limitate, există posibilitatea reală a unui bombardament strategic împotriva localităţii unde activaţi, cu succes şi chiar cu succesuri, ca primar. Dacă stau să mă gândesc mai bine, nu putem exclude nici un atac terestru, având în vedere similitudinea coloristică dintre sirieni şi cel puţin jumătate din populaţia Şiriei. Aşa că, vă întreb, cum staţi cu buncărele? Dar cu apărarea antiaeriană?

Cam asta am avut de întrebat. O zi bună, bună de tot.

Ultimele Știri

Related news