ȘTIRI

Ce i-a dat primarul din Secusigiu, Ilie Cheșa, de Ziua Internațională a Romilor, contracandidatului său, Gheorghe Grad: UN CAP ÎN FIGURĂ i-a dat!

 

Incident de domeniul incredibilului la Secusigiu, de Ziua Internațională a Romilor, derulat în prezența a sute de oameni, printre care cei mai mulți copii: primarul liberal Ilie Cheșa i-a dat un cap în figură „dușmanului” său politic, consilierul local social-democratul Gheorghe Grad!

Ceea ce intrigă mai mult decât fapta penală propriu zisă este faptul că Gheorghe Grad se afla la această sărbătoare în calitate de tată, fiul sau participând cu două dansuri în cadrul evenimentului, iar actul de violență (care a și spart petrecerea) s-a derulat în fața copilului.

Victima se află  la UPU a Spitalului Județean și va depune, desigur, plângere penală.

Polițiștii care au fost la fata locului – cei de la Poliția Rurală Secusigiu – au cules declarații preliminare de la mai mulți martori.

***

[ACTUALIZARE] (ora 21.30) Cum putea oricine anticipa, primarul Ilie Cheșa și-a negat gestul surprins de o mulțime de martori, susținând că nu l-a lovit pe Gheorghe Grad și că totul e „umflat politic”… Mai cert decât ce declară bătăușul e că nasul celul bătut chiar e umflat… nu neapărat politic – mobilul contând mai puțin.
Cel mai mult în această ecuație contează CAPITOLUL II din Codul penal, care la „Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii” prevede, la Art. 193 – Lovirea sau alte violenţe, că
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Critic Arad, 7 aprilie 2019 6:23

gheorghe-grad2BE2521E-FDE9-43F0-8BD2-A5506561D5A61FB60643-8597-4958-AF80-CD1FBF99AEF02BBECCDA-AE28-4D8D-83D2-DB465EFFB456