marți, august 9, 2022

Ce își propune HUB-ul CULTURAL mARTA în viziunea viceprimarului Ilie Cheșa

Viceprimarul Aradului, Ilie Cheșa, a răspuns astăzi, printr-o postare pe Facebook, nedumeririlor multor arădeni vizavi de noul hub cultural care se dorește a fi construit pe scheletul fostului sediu al primei fabrici de autoturisme din România, respectiv fostul „Centru de calcul”, respectiv fostul sediu al cotidianului „Observator arădean”, părăsit și abandonat de autorități (cărora le-a fost DONAT de către Fabrica de Vagoane) de 12 ani.

Ilie Cheșa:

„Am tot fost întrebat ce este până la urmă un hub cultural, după ce împreună cu colegii mei, consilierii locali social-democrați, Csilla Aur și Cosmin Buruc, am vorbit constant despre proiectul mARTA.

În esență, noi l-am gândit ca un spațiu alternativ multidisciplinar, în care își dau întâlnire arta plastică, arta dramatică, filmul, fotografia, muzica și literatura, având funcțiunea de spațiu creativ de socializare și de petrecere pozitivă a timpului liber.

Vorbim despre ateliere creative și de dezvoltare personală (inclusiv pentru activități școlare extracurriculare și activități intergeneraționale) iar pentru amatorii genului despre spații expoziționale neconvenționale. Suntem absolut convinși că HUB-ul Cultural “mARTA” va dinamiza viața culturală și socială aradeană, coagulând partenerii sociali și publicul în jurul unui spațiu creativ, inovator, multifuncțional și intercultural.” – este declarația de intenție a lui Ilie Cheșa.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news