joi, august 11, 2022

Ce și cum se mai fură în Arad? Saci cu gunoi reciclabil se fură. Cu un microbuz-fantomă

 

No… chiar dacă știu că pentru tine nu contează, la modul dramatic, cine-ți duce gunoiul la gunoi… dar sistemul, și-așa, varză, pierde enorm de-aici: macină energie aiurea, bagă bani publici în buzunarele unor mafioți, compromite și așa minima cultură pe care o avem în domeniul reciclării deșeurilor, pune în imposibilitate derularea contractelor dintre proprietari și firma de colectare a gunoiului.

Se întâmplă așa: vine „unu negru”, cu un microbuz-fantomă numere provizorii dintr-o țară necunoscută – premiem c-o țuică pe cel care știe în ce țară a fost înmatriculat ultima oară microbuzul din imagine (nici Google nu știe din prima!) – și-ți ia sacii galbeni din fața cășii. „Sacii sunt furaţi din faţa caselor. Cei care caută materialele reciclabile nu se mai chinuie să caute plastic, carton, hârtii sau alte materiale reciclabile, ci iau sacii galbeni şi îi încarcă în aceste maşini” – au trimis informația cetățeni din cartierul Poltura mai multor site-uri online din Arad.

Microbuzul-fantomă, odată făcută o „tură de cartoane” ajunge la un depozit… aleatoriu ales, pe principiul „unde-i gol”, sau fix pe pe strada Ilarion Felea – unde niște oameni angajați special pentru munca asta „la mai negru nu se poate”, sortează, duc la centrul de reciclare… au și ei de-o pită… nu ei sunt problema. Banii mulți se duc la un agent de Poliție din Vlaicu, Ghiță, unul Toci… cică… proprietar de depozit pe nașpa.

Gunoi reciclabil se fură, frate, în rețea organizată, cu mașini-fantomă, în Aradul ăsta – capitala infracțională a Vestului… să știi!

Ultimele Știri

Related news