marți, octombrie 4, 2022

Cei care intră în România trebuie să completeze, în aplicația [email protected]ă, declarația obligatorie solicitată de DSP [VEZI DETALII]

 

 

[email protected]ă este o aplicație prin care se digitalizează declarația DSP la intrarea în țară, în contextul pandemiei COVID-19.

În contextul pandemiei COVID-19, Citizen Next împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale au implementat un sistem digital prin care se simplifice procedura de completare a declarației obligatorii solicitate de către reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică aflați la frontieră.

Această aplicație stă la baza declarației de intrare în țară la punctele vamale, urmare a pandemiei COVID-19.

ATENȚIE! Deocamdată însă va trebui să o imprimați și să o prezentați la punctele de control DSP!

Cei care vor intra în România prin Vama Nădlac și vor tranzita localitatea trebuie să aibă asupra lor și declarație pe propria răspundere pentru tranzitarea zonei carantinate, având în vedere că în perioada 14.02.2021, ora 22.00 și până la 28.02.2021, ora 22.00 orașul Nădlac este oraș cu măsura carantinării instituită oficial. Declarația pe propria răspundere pentru tranzitarea unei localități pentru care a fost impusă carantina, este disponibilă aici.

Modalitate de accesare a aplicației [email protected]ă

Trebuie să accesați https://chestionar.stsisp.ro, selectați limba în care se poate completa ( română sau engleză), selectați opțiunea „Completează Declarația” și urmează să completați un chestionar ce va genera declarația pe baza căreia puteți intra în țara. Trebuie să completați formularul din această aplicație cu date reale, declarația pe proprie răspundere fiind ulterior verificată de autoritățile competente.

Vi se solicită să introduceți un număr de telefon valid, unde puteți fi contactat pe perioada autoizolării. Veți primi prin SMS (gratuit) un cod unic pe care să îl introduceți la pasul următor din aplicație, până la validare.

 

 

Întrebări frecvente

Dacă nu mai călătoresc, trebuie să anulez declarația?

Declarația nu devine activă decât în momentul în care e preluată la frontieră de DSP, așadar nu e nevoie să o anulați.

Călătoresc dintr-o țară din categoria de risc verde. Mai e nevoie de declarație?

Declarația este obligatorie indiferent de țara din care veniți. Deocamdată este obligatorie și cerința de a trece o adresă de izolare, însă aceasta nu înseamnă că veți primi automat ca măsură, izolarea la domiciliu. Numai personalul DSP va decide măsura în funcție de țara din care veniți, în baza legii la momentul trecerii frontiere.

Nu aterizez în București sau călătoresc cu mașina. Pot folosi aplicația?

Puteți folosi aplicația pentru a completa declarația și a vă grăbi trecerea prin punctul de control. Deocamdată însă va trebui să o imprimați și să o prezentați la punctele de control DSP.

Articol asociat:

https://criticarad.ro/actualizare-raed-arafat-a-semnat-ordinul-de-instituire-a-carantinei-pentru-orasul-nadlac-vezi-regulile/

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news