IT

Cel puțin trei versiuni de Samsung Galaxy S11 cu 5G

 

Samsung Galaxy Note 10 și Note 10+ sunt sunt deja la vânzare pe piață. Acest lucru mai poate însemna ceva dincolo de extraordinarele specificații aduse fanilor telefoanelor mobile – că Samsung Galaxy S11 nu este prea departe nici el. Setat pentru apariție în februarie 2020, este timpul să începem să discutăm și să ne entuziasmăm de ce poate aduce din punct de vedere tehnic această viitoare serie Samsung.

Evident, este puțin devreme pentru a fi 100% siguri de direcția spre care ar putea merge Samsung în privința design-ului sau a specificațiilor și caracteristicilor cheie. Dar sunt câteva lucruri, în baza istoricului lansărilor Samsung, pe care putem conta. De exemplu, este sigur că seria Galaxy S11 va fi alimentată de un procesor îmbunătățit Qualcomm Snapdragon 865 în Statele Unite. Până acum însă, nu este clar câte variante va lansa gigantul tech sud-coreean și nici dacă se va numi Galaxy S11. Un oficial Samsung a declarat că este posibilă trecerea la un alt sistem de numerotare, explicând că pronunția numerelor unsprezece, doisprezece sau treisprezece, este mai greoaie.

De asemenea se pare că vor exista cel puțin trei versiuni de Galaxy S11 cu suport 5G. Conform „unor informații credibile” obținute și publicate de PhoneArena, „cel puțin” trei modele Galaxy S11 sunt în curs de dezvoltare, purtând numerele de model SM-G981, SM-G986 și SM-G988. În cazul în care vă întrebați, Galaxy S10e, Galaxy S10, S10+ și Galaxy S10 5G au numerele de model SM-G970, G973, G975 și SM-G977. Privind la aceste numere de model se pare că lipsesc câteva pentru viitoarea serie. Acest lucru ne face să credem că Samsung ar putea lucra efectiv la șase variante S11. Și anume, cele trei modele menționate anterior, cu capacitate 4G și 5G sunt doar pentru Galaxy S11, S11e și S11+. Modelul unic Galaxy S10 5G ar putea obține trei urmași capabili de o conectivitate 5G. Deci un total de șase smartphone-uri din seria Galaxy S11. Vă reamintim că seria Samsung Galaxy S9 fost lansată în doar două variante, Galaxy S9 și S9+.

Desigur, aceasta este doar o presupunere, dar având în vedere că Galaxy Note 10 și Note 10+ sunt disponibile ambele în versiuni de 4G și 5G, este foarte puțin probabil ca Samsung să lanseze versiuni 5G complet separate pentru toate cele trei Galaxy S11 . De asemenea, nu ne așteptăm ca Samsung să excludă modelele cu o conectivitate 4G de pe gama sa high-end, întrucât rețelele 5G sunt momentan operaționale în foarte puține locuri (Coreea de Sud și parțial în SUA).

Dacă presupunerea noastră se dovedește exactă, cu siguranță va fi interesant să vedem un Samsung Galaxy S11e 5G capabil de o conectivitate la rețeaua de ultimă generație 5G. Apoi, Samsung ar putea începe lansarea unor smartphone-uri mai ieftine cu suport 5G. Sunt informații că telefonul mid-range Samsung Galaxy A90 5G ar putea fi lansat până la sfârșitul lui 2019.

Critic Arad, 1 septembrie 2019 6:43