SPORTURI

Cele trei puncte au rămas… unde trebuia: UTA a revenit de două ori pe tabelă, dar a pierdut pe final cu „Luceafărul” Oradea

 

Luceafărul Oradea – UTA 3 – 2 (1 – 1)

Luceafărul: Goia – Toriște, Oros, Tînc, Trif – Țegle, Feher – Antohi, Al. Dulca, Neacșa – V. Rusu. Au mai evoluat: Rocha, Ban, Valies  Antrenor: Cristian Lupuț.

UTA: Bodea – Dan, Manea, Roșca, Burlă – Tănase, Petra – Curtuiuș, Buia, Hlistei – D. Popa.  Au mai evoluat: Polgar, Jorza, A. Iuga.  Director tehnic: Ionuț Popa.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Peter Jozsef (Sf. Gheorghe), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj Napoca).

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Mircea Bucur (Târgu Mureș).
Gazdele au deschis scorul încă din minutul 3 astfel că UTA a început jocul cu un handicap pe tabela de scor. Arădenii au reacționat repede prin șutul lui Petra și lovitura de cap a lui Roșca, ambele alături. UTA a avut un gol anulat în minutul 21, Buia a înscris din poziție afară din joc, dacă lăsa balonul la un alt coechipier golul ar fi fost validat. Gazdele s-au lăsat dominate reacționând pe contraatac însă nu au finalizat. UTA a restabilit egalitatea cu cinci minute înainte de pauză în urma unei faze fixe. În partea secundă, jocul s-a derulat în nota de echilibru fără ocazii clare. În minutul 63, Manea a intrat neglijent în Rusu și arbitrul a dictat penalty astfel că gazdele au trecut iar în avantaj. Bucuria a ținut două minute și UTA a restabilit egalitatea. Acesta este primul meci din seria celor rămase, UTA a evoluat bine fără presiunea rezultatului. În minutul 80, gazdele rămân în inferioritate numerică, Rocha a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, dar UTA nu a profitat de omul în plus a jucat fără clarviziune. Părea mulțumită cu o remiză, dar pe final a pierdut. Orădenii s-au impus  cu același scor ca în tur.

Așa s-a marcat:
Minutul 3; Acțiune colectivă în trei, Țegle a înscris cu latul din careu 1 – 0.
Minutul 40: lovitură liberă pentru UTA, execută Hilistei, portarul anticipează greșit și Roșca înscrie cu capul 1 – 1
Minutul 66; Rusu obține un penalty, tot el execută și înscrie 2 -1.
Minutul 68, mingea vine de la un adversar și David Popa înscrie, asistentul ridicase fanionul eronat 2 – 2.

Minutul 87, penalty pentru un henț în careu a lui Roșca, înscrie Rusu semnând o dublă 3 – 2.

 

Cosmin Gherman, 12 mai 2018 5:49