miercuri, octombrie 5, 2022

Centrul de testare SARS-COV2 „Drive-Thru – Alpha” lansează serviciul de RECOLTARE LA DOMICILIU pe tot teritoriul județului Arad

 

Centrul de testare pentru SARS-COV2 cu acces Drive-Thru – Alpha Arad lansează serviciul de recoltare la domiciliu pe teritoriul județului Arad, iar în 2-3 săptămâni va deschide un centru de testare și în Timișoara.

Centrul de testare Alpha Arad este un concept unic în România, realizat în așa fel încât să împrumute din fluxul și siguranța oferite de centrele de testare Drive-Thru din țările occidentale dar să și respecte legislația română în materie de recoltare, și anume faptul că recoltarea se face în camera de recoltare, nu în mașină.

Accesul la centrul de testare se face în continuare fără programare, de Luni până Duminică, în intervalul orar 7:30 – 20:00 ( da, te poți testa și duminică seara), iar timpul mediu de așteptare pentru a face un test RT-PCR pentru SARS-COV2 este de 15 minute.

Centrul este poziționat pe Calea Aurel Vlaicu nr 300, în parcarea Expo Arad, la 8 minute cu mașina de centrul Aradului.

Recepția pacientului, înregistrarea acestuia, emiterea fișei de consimțământ și plata, toate se fac din mașina ta, cu geamul ușor deschis și zero contact cu personalul. Personalul de la recepție poartă echipament de protecție, halat, mască, bonetă și vizieră, astfel încât riscul de cros-contaminare este egal cu zero.

După semnarea consimțământului, mașina se mută la punctul 2. Asistentul medical, licențiat în recoltare exudat pentru SARS-COV2 te va invita în camera de recoltare, abundent aerisită și dezinfectată între fiecare pacient. Recoltarea propriu-zisă durează mai puțin de 2 minute, și se face prin recoltare de exudat faringian ( din gât, de 4 ori) și din nas ( de 1-2 ori din fiecare nară).

Cu toate că alte clinici mari recomandă abstinența de la mâncare și băut timp de 4 ore înainte de recoltare, niciun ghid internațional nu recomandă acest lucru în mod expres. Dacă la recoltarea de exudat pentru culturi bacteriene (stafilococ, streptococ) acest lucru este ușor de înțeles ( bacteriile cresc și se multiplică fără o celulă gazdă, într-un mediu hrănitor, iar mâncatul sau spălatul pe dinți poate spăla aceste culturi de la nivelul faringelui, fiind greu să le detectezi în acest fel) pentru detecția de material genetic viral care se găsește în celulele mucoasei faringiene, abstinența de la mâncare nu este necesară. Așadar, noi  recomandăm pacienților să nu mănânce și să nu bea nimic cu 30 de minute înainte de recoltarea exudatului pentru a reduce riscul de a vomita la recoltare.

Tot procesul durează maximum 5 minute, de la înregistrarea pacientului până la recoltarea exudatului faringian și nazal, iar rezultatul este trimis prin email în maximum 24 de ore ( timpul mediu de livrare al rezultatului este de 12 ore – pentru că înțelegem cât de mult contează viteza unui rezultat, atât pentru combaterea
eficientă a pandemiei cât și pentru liniștea sufletească a pacientului).

Prețul unui test este de 370 de lei, cu preț preferențial pentru copii (până în 18 ani) și seniori (65+) de 330 lei.

Laboratorul partener care procesează probele cu maximă prioritate este Technomed Group, laborator perfect gestionat de medicul arădean Dr. Mircea Sferdean.

Deschis de mai bine de 2 luni, centrul a deservit peste 5000 de pacienți din Arad dar și din Timișoara, Sibiu, Cluj, Deva.

Articol asociat:

Conceptul DRIVE-THRU de testare COVID-19 a fost implementat și la Arad și funcționează în parcarea de la EXPO

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news