Ceremoniile dedicate celei de-a 74-a comemorări a Detașamentului Păuliș încep la Radna și se încheie la Arad [PROGRAM / RESTIRICȚII DE CIRCULAȚIE]

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Programul ceremoniilor dedicate celei de-a 74-a comemorări a Detașamentului Păuliș, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri

Ceremoniile dedicate celei de-a 74-a comemorări a Detașamentului Păuliș, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, vor debuta în data de 15 septembrie 2018, la Radna și Păuliș, Instituția Prefectului – Județul Arad invitându-i pe toți cei interesați să participe la manifestările organizate cu acest prilej.

La ora 08.30, la Cimitirul Eroilor din Radna va avea loc un ceremonial militar și religios, cu depunere de coroane și jerbe de flori. Cu începere de la ora 09.30, oficialitățile prezente se vor deplasa la Biserica Ortodoxă din localitatea Păuliș, unde vor participa la slujba de parastas. La ora 10.45, oficialitățile se vor deplasa la Monumentul Eroilor de la Păuliș, unde vor asista la Ceremonialul militar și religios, cu depunere de coroane.

În data de 16 septembrie 2018, în Piața Avram Iancu, din municipiu, va avea loc, cu începere de la ora 12.30, un ceremonial militar și religios, cu depunere de coroane, la Monumentul Ostașului Român. La ora 13.10 va avea loc parașutarea Drapelului României, acesta fiind înmânat persoanei oficiale. După realizarea dispozitivului de defilare, la ora 13.20, cu începere de la ora 13.30 va avea loc defilarea și trecerea celulelor de aviație. La ora 13.45 va fi prezentat un exercițiu demonstrativ, urmând ca, între orele 13.50 și 18.00 să aibă loc un concert de muzică și vizitarea expoziției de armament și tehnică militară.

Depunerea coroanelor de flori se va desfășura cu respectarea ordinii de precădere, conform legislației în vigoare.

După încheierea ceremoniilor oficiale, vor putea fi depuse coroane de flori și din partea altor entități sau persoane.

„Invit, pe această cale, să ia parte alături de noi la evenimentele programate în zilele de 15 și 16 septembrie 2018, reprezentanții oficialităților locale, ai structurilor deconcentrate ale statului, ai veteranilor de război, reprezentanții presei, dar și pe toți cetățenii municipiului și județului, cu atât mai mult cu cât manifestările se desfășoară în Anul Centenar, anul desăvârșirii statului național român!” – Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD

Biroul de presă

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Restricţii de circulaţie în Arad

Vineri, 14 septembrie 2018, Comisia de sistematizare a circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Arad a aprobat detaliile manifestărilor  propuse a avea loc în municipiul Arad, în data de 16septembrie 2018, cu ocazia comemorăriicelor 74 de ani de la luptele duse de către Detaşamentul Păuliş, pentru apărarea defileului Mureşului.

Conform informării Centrului Militar Județean Arad, programul manifestărilor  de duminică, 16 septembrie,  este următorul:

13.10 Ceremonial militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Ostașului român din Piața Avram Iancu, municipiul Arad

13.45 Defilarea detaşamentului de onoare şi trecerea celulelor de aviație

13.55 Exercițiu demonstrativ

18.00 Concert de muzică militară și expoziție de armament și tehnică militară.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a evenimentelor mai sus amintite, vineri, 14 septembrie2018, intre orele 18.00-19.30,vor fi instituite în municipiul Arad o serie de restricţii şi devieri ale traficului.

Traseul pe care se vor desfăşura repetiţii/antrenamente este următorul :Giratoriu Cetate–B-dul Nicoale Titulescu – P-ţa Podgoria – B-dul Revoluţiei- Str. Grigore Alexandrescu – Str. Cozia – Str. Tribunul Dobra –  Giratoriu Boul Roşu –B-dul Dragalina – Podul Decebal – Cetate.

Vineri,  14 septembrie, 2018, între orele 18.00 şi 19.30, respectiv duminică, 16 septembrie, 2018 între 13.30 şi 14.30, circulaţia va fi închisă pe B-dul Revoluţiei, tronsul cuprins între Str. Horia şi Piaţa Avram Iancu-intersecţia cu Str. Tribunul Dobra.

Primăria Municipiului Arad vă invită să participaţi în număr cât mai mare la manifestărilecomemorative organizateduminică, 16 septembrie 2018,în municipiul Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy