miercuri, februarie 8, 2023

„Christiana” lui Lucian Țidorescu – un vernisaj de două nopți în căutarea MATERNITĂȚII cum nu s-a mai pictat, văzut sau trăit pe aici

 

Christiana
Expoziție de pictură
Vineri, 29 iunie, de la ora 20:00 la ora 02:00…
Sâmbătă, 30 iunie, de la ora 20:00 la ora 02:00. 
Locație: Buzunarul scenei Teatrului. Intrarea din spate.

#ExpozitieDePictura #EuSuntChristiana #VinoSaMaCunosti #ArtaInArad#LucianTidorescu

Am preluat cu copy&paste invitația de pe Facebook a artistului Lucian Țidorescu, un artist „pur-sânge Arad” care merită tot respectul breslei sale în primul rând că a pus o amprentă stilistică originală și inconfundabilă pe arta picturii în orașul nostru (de altfel foarte dinamică și auto-inventativ în acest oraș… altfel sărac) și care se bucură de succes în primul rând la publicul elevat.

Vineri, 29 iunie, de la ora 20:00, așadar, la Teatrul Ioan Slavici Arad, va avea loc vernisajul expoziției care „spune povestea unei maternități. Este povestea ei și a oricărei mame” – conform descrierii autorului, care, pe parcursul unei sarcini duse duse cu bine până la capăt, și-a urmărit muza în ipostazele frământărilor natalității și a transformat această epică într-un capitol al artei sale.

„Lupta cu propriile temeri este dificilă întotdeauna. Acceptarea noului Tu, un început, noi responsabilități, o schimbare majoră ce urmează să se producă în viața ta – toate, deopotrivă, îți pun mintea și trupul la încercare. Realizezi, deodată, că parcă ești o altă persoană. În viața Christianei începe o etapă complet diferită.”

„Ce a însemnat pentru Christiana această perioadă? Ce a însemnat pentru orice mamă: Efort în a fi altruist. Efort în a te adapta. Efort în a te accepta în noua formă. Nopți dificile… cu vise și coșmaruri deopotrivă, alături de o metamorfoză fizică.”

Sunt descrierile postate pe aceeași rețea de socializare de autor însuși – din ele denotând un altruism din partea artistului în concurență loială cu cel al mamei-muză și care, prin demersul său, a depus o ofrandă la picioarele celei care l-a inspirat.

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. sper din tot sufletul să nu fie doar acest articol …ci și continuarea …adică …și din vernisajul celor 2 nopți , și poze ! Mă voi bucura și eu în acest fel. Mulțumesc.

Comentariile sunt închise.