Acasă SPORT Christos Metskas – „Un Domn din Curtea Bătrânei Doamne”

Christos Metskas – „Un Domn din Curtea Bătrânei Doamne”

2

 

Pe data de 18 aprilie. aprilie, clubul de fotbal UTA a aniversat 75 de ani. Din cauza pandemiei de Coronavirus, multe din activitățile dedicate aniversării clubului-fanion al aradului s-au desfășurat în mediul online. Tot în cursul lunii trecute sub îngrijirea editurii Azbest a văzut lumina tiparului cartea „Un Domn din Curtea Bătrânei Doamne” dedicată unui componet de bază a echipei în perioada sa de glorie 0 în speță la Christos Metskas. Cartea este scrisă de cunoscutul jurnalist sportiv-statistician Ionel Mecheș, fost colaborator la ziare de sport și emisiuni TV din orașul nostru.

Așa cum era de așteptat, cartea cuprinde numeroase elemente de statistică, dar și amănunte din viața sportivă și personală a fostului jucător de etnie grecă, acum în vârstă de 85 de ani. Despre Christos Metskas s-a mai scris, dar anumite informații din cartea scrisă de Ionel Mecheș sunt în premieră. Fostul mare jucător a donat un număr de 200 de exemplare din această carte clubului UTA cu prilejul aniversării clubului. „Toți avem sau am avut câte un hobby. Dar să te ții de o muncă începută în 1968, fără a fi remunerat pentru asta, atunci chiar înseamnă ceva”, scria Bogdan Cioara în presa centrală despre autorul cărții. Asta face Ionel Mecheș de peste 50 de ani,casa sa fiind un adevărat muzeu cu spicuiri și documentare din presa vremii.

Îl cunosc pe Christos Metskas și ne am întâlnit de fiecare dată la meciurile de fotbal unde acesta era observator iar eu reporter și mereu mă provica să scriu o carte despre el. I-am spus că scriu oricând, cu plăcere, dacă se găsesc sponsori pentru asta. Pe iubitorii fotbalului îi vor surprinde cu alte cărți interesante despre fotbal și foști jucători de la UTA, evident cu sprijinul sponsorilor”, a declarat Ionel Mecheș.

2 COMENTARII

  1. Ma bucur pentru dl Meches ,ii doresc sa publice multe alte carti pentru iubitorii fotbalului,pe masura uriasei documentatii pe care o detine si a patimei domniei sale pentru sportul rege.

  2. Iubitorii UTA sunt risipiti pe multe meridiane ale globului, si evident doresc sa cumpere cartea Ma puteti ajuta cu „un mic ghidaj” spre a putea bucura si cititori de peste hotarele aradene si romane? Multumesc!!!

Comentariile sunt închise.

Exit mobile version