Cinci motive să îți laşi copilul să meargă în tabără

tabărăevoluții 6
Distribuie:

 

În timp ce şcoala este mamă bună pentru copiii care învaţă, au capacitate de memorare bună şi „stau în banca lor”, pentru cei care sunt „altfel” este, de cele mai multe ori, un furnizor de etichete: „Are potenţial, dar e leneş”, „Ii merge capul, dar nu este atent şi nu se concentrează la lecţii…”, „În loc să fie atent la clasă, are tot felul de idei năstruşnice” sau chiar „Brânză bună în burduf de câine”. Aici nu este vorba de copii „buni” sau „răi” ci de stiluri de învăţare diferite. Şi pentru că într-o tabără copiii învaţă prin activități care să le permită să exploreze, să descopere şi să fie ei înșiși, tabăra este locul potrivit pentru orice copil, indiferent de vârstă sau stil de învăţare.

Din discuţiile purtate cu părinţi ai căror copii au fost în tabere, precum şi din observaţiile mele personale, am extras 5 motive pentru care ar fi bine sa îţi incurajezi copilul să participe în tabere:

Copiii învaţă să fie independenţi – Tabăra este locul perfect pentru copii să exerseze să ia decizii pentru ei înșiși, fără părinți, bunici sau profesori care să le ghideze fiecare mișcare. Ei vor trebui să ia decizii la fiecare pas şi mă refer aici la rutina zilnică (trezirea de dimineaţă, alegerea hainelor, spălatul pe dinţi, duşul de seară, somnul), felul în care îşi gestioneaza banii de buzunar sau menţinerea în ordine a lucrurilor personale şi să îsi asume responsabilitatea pentru deciziile luate. O lectie pe care ne străduim din greu să le-o predăm copiilor noştri şi deseori nici nu prea ştim cum să o facem.

Copiii învaţă să se conecteze la prezent, să socializeze, să comunice mai bine şi îsi dezvoltă creativitatea – O pauză de câteva zile de la televizor, telefonul mobil și Internet, îi ajută pe copii să trăiască în lumea reală, cu activitaţi reale şi prieteni reali şi să îşi redescopere puterile creatoare.

Copiii învaţă să îşi asume riscuri – O tabără îi scoate pe copii din zona lor de confort și îi expune la experiențe inedite, îi încurajează să participe la activităţi în care să îşi depăşească limitele, într-un mediu controlat şi sigur. Şi te rog să mă crezi pe cuvânt că satisfacţia copilului că a reuşit să îşi depăseasca limitele şi asta în uralele întregii „găşti” din tabără  este ceva despre care o să vorbească muuult tip de acum înainte.

Copiii învaţă să se reconecteze cu natura – Experienţele în aer liber îmbogăţesc percepţia copiilor fata de lumea exterioară şi îi învaţă cum să fie mai empatici faţă de cei cu care intră în contact şi cum să se încarce cu energie.

Copiii deprind valori morale fundamentaleale – Tabăra este, în primul rând, un context în care se modelează caracterul copilului, prin învățarea lui despre etică, onestitate, respect și responsabilitate. Părinții declară frecvent că, după tabără, copiii lor sunt mai buni, înțeleg importanța dăruirii, sunt mult mai pregătiți să îşi argumenteze punctele de vedere și sunt mai responsabili.

Îl aşteptăm alături de noi în tabăra pe care o organizăm în iulie în Țara Hațegului, unde, pe lângă muuultă distracție, vom descoperi și „Cele 7 obiceiuri pentru o viață în armonie”. Mai multe detalii aici: http://alexandraflaviamarcu.ro/pe-urmele-dinozaurilor-mega…/ 

 

Articol publicat și pe Alexandraflaviamarcu.ro

Categorie: Știri
Etichete: educatie, natură, sport, tabere copii, vacanțe
Distribuie:
Articolul anterior
CEDO a dat încă o Hotărâre pilot împotriva României cu privire la condițiile din PENITENCIARE
Articolul următor
Ando – un blestem generic

1 comentariu. Leave new

  • Daca tot sunteti ocupati cu serviciul, decat bagabonti prin spatele blocului, puteti sa ai acordati incredere Alexandrei. Bafta, Bravo, Felicitari fato … du-i … du-i pe munti, dragii de ei !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie