miercuri, martie 29, 2023

Cine-o dat cu chakra-n Cionca?!

 

Bă, duceam și eu o viață relativ normală, de arădean relativ normal, într-un județ relativ normal. Vorbesc la trecut pentru că zilele trecute mi-a fost dat peste cap tot weltanschauungul meu de intelectual rural. Să vă povestesc cum s-a petrecut desweltanschauungizarea mea, din cap până în tălpi.

Cum stăteam io așa, ieri-alaltăieri, înjurând miticii și pe Fifor din Craiova că nu-s în stare să termine pasajele de pe centură, pac!, îmi pică sub ochi o postare de-a lui Cionca. Cionca, președintele de județ, să ne înțelegem! Ăla cu multe diplome! Ăla de a fost primar și parlamentar! Dacă nici acum nu vă aduceți aminte cine e, vă lămuresc pe loc: prietenul lui Ando! Acum v-ați prins despre care Cionca vorbim, așa-i? Noah, bine… Ce zicea Cionca acolo? Sau, mă rog, ce posta Cionca acolo? Zicea că România este singura țară de pe planetă cu șapte chakre! Și avea și hartă cu chakrele astea. Când mă pun să le număr pe hartă, că io-s meticulos nevoie mare când vine vorba de chakrele naționale, la socoată îmi ies opt. Să tot fi numărat de vreo zece ori, până să îmi cadă fisa. Șapte chakre erau ale noastre, deci pe teritoriul național, iar a opta chakră era la mama dracului, în Ucraina! Nici pe aia nu am putut să o ținem acasă, că ne-au luat-o rușii în 47!

Ideea e că, am aflat eu, chakrele astea e bune rău. Fac de toate. De la energii pozitive, la legări și deslegări de cununii, deochi și instalări de Windows. Și de aia e bine să ai cât mai multe. Mă gândesc că la nivel mondial e o invidie imensă la adresa țărișoarei noastre, care e cea mai tare în chakre. De aia ne-au invadat toți derbedeii. Că chakrele astea nu e ceva fizic, să le poți muta de la Deveselu la Oklahoma. Nu vine chakra la tine. Trebuie să mergi tu la ea!

Ei bine, în timp ce număram io pe chakre, îmi sare evidența în ochi de să-mi spargă cristalinul. O chakră la Sighetu Marmației, încă una lângă Oradea, alta la doi metri de Caransebeș, una la Craiova (Fifor-ați ai dracu` de olteni, cu chakra voastră cu tot!), iar restul pe la București, Galați și Ungheni. Bă!!! Dar nici o chakră la Arad, bă?! O jumătate de chakră, un sfert, un deț, ceva? Nimic-nimic?! Păi ce județul păcii suntem noi, dacă nu avem și noi chakra noastră?!

În timp ce mă gândeam la această situație imposibilă pentru un arădean, cerurile s-au deschis și am primit înțelepciune. Mi-am adus aminte atunci cum că, în zilele tinereții mele, când prestam servicii jurnalistice la Observator, ziarul avea o dată pe săptămână o pagină de paranormal. În sensul în care exista în Arad un paranormal, care venea la redacție, intra în transă și vedea chestii și trebi pe care alții nu le vedeau. De realizarea acestei pagini se ocupa, exclusiv, maestrul Ando. În paranteză fie spus, îmi aduc aminte perfect scena când vine paranormalul la redacție și îi zice maestrului Ando că există un tunel energetic pe sub Munții Bucegi, că cică a văzut el asta când era în transa lui, la el acasă. Ando, așa cum îl știți voi, este un om care iubește Aradul. Că de aia dacă nu îl iubești (nici) pe dânsul, nu iubești nici Aradul. Și se apucă maestrul nostru de dat explicații către paranormal: că noi suntem cotidian local, că cititori, că șefi, că etc. Face paranormalul o transă scurtă de corectare și revine pe poziții. Tunelul energetic nu e sub Bucegi. E sub Munții Zărand! Toată redacția a răsuflat ușurată, iar ziarul a apărut și a doua zi.

De ce am ținut eu să vă povestesc asta? Pentru că, dăștept din cale afară cum sunt, mi-am dat seama ce se întâmplă cu postarea lui Cionca. Păi Ando lucrează acum la Consiliul Județean și la mulți ani! Probabil că, cei doi, aflând cum stă situația cu chakrele, și iubitori de Arad fiind, vor să mai facă o chakră la noi, în județul nostru în care habităm. Bani ar fi, dar cu legea e mai greu. Că trebuie bugetați banii, trebuie întocmite proiecte, studii de fezabilitate, alea-alea… Iar postarea lui Cionca a fost de fapt depunerea la transparență a proiectului, urmând ca Ando să vorbească cu paranormalul lui  ca acesta să intre din nou într-o transă scurtă de corectare și să mute chakra de la Craiova la Arad. Genial!
Eat this, Fifor!

Mai jos, ai harta cu chakrele lu` Cionca.

Ultimele Știri

Related news