sâmbătă, octombrie 8, 2022

Cioncando, belico del mondo

 

De ceva vreme încoace urmăresc activitatea conducerii Consiliului Județean. Și nu contenesc să mă mir. În fapt, cred că mirarea se citește inclusiv pe fața mea adeseori. Altfel nu îmi explic de ce, atunci când îmi pică mecla, muirea se oprește din sporovăială și mă întreabă: Dar ce-i cu fața asta? Degeaba îi spun că e politica de vină. Că ea nu și nu… Că iar am băut matrafox, de am fața aia. Că sigur nu m-am apucat de droguri și sunt în transă? Că dacă nu mi-a plăcut zeama cu tășcuțe, mai bine să-i spun în față, decât să tac și să mă consum intern. Că am pe altcineva, sau că mi-e dor de Rodica Borza!

Ea, muiere fiind, nu are cum să priceapă că activitatea elogioasă a Consiliului Județean Arad este pentru mine terapie fizică și intelectuală. De fiecare dată când mai bifează ăia câte o activitate, automat îmi paralizează mușchii feței preț de câteva minute. În acel timp, fața consumă mai puțin oxigen, inima redirecționează sângele spre creier și astfel simt și eu cum e să fii deștept pentru câteva minute. Unde mai pui că paralizia temporară a mușchilor faciali mă face să arăt mult mai bine decât arât eu în mod natural, care eu arăt și așa foarte bine.

Păi ce meclă poți să ai tu, arădean cu sufletul în Podgorie, cu trupul pe Valea Mureșului și cu inima pe Valea Crișului, atunci când realizezi că județul în care ai ales să te naști a devenit peste noapte centrul lumii? Se perindă ambasadori de țări străine pe la noi, mai abitir decât la Sfântul Scaun. Vizităm mari țări ale lumii. Rezolvăm probleme internaționale. Sfătuim superputerile mondiale cum să acționeze ca să ajungă și ele la gradul de îndestulare a celor din Bocsig, spre exemplu. Bă, suntem tari de tot!

A fost ambasadorul Belarusului pe la noi? A fost! Israelul și-a trimis reprezentantul în Arad? Și-a trimis! Avurăm americani? Avurăm! Au venit chinezii pe aici? Au venit! Am fost în Spania? Am fost! Am mers în China? Am mers! În Moldova? Bifat! Ungaria, Serbia… Au, tată, că nu știu eu geografie câte țări nu mai pot fără know-how-ul binomului Cionca-Ando, pe care, din economie de spațiu, am să îl numesc simplu:Cioncando.

Văzând atâta activitate la CJ, am hotărât să îmi fac un tatuaj. Harta județului nostru, desenată pe un glob care să semnifice planeta pe care o conducem, și un text cu caractere gotice: Mândru că sunt arădean! Dar nu m-a lăsat Costea, că cică are drepturile cumpărate la OSIM pentru mândria de a fi arădean. În plus, nici nu era de bon ton să îi fac reclamă gratis la site, așa, fără să dea și omul o bere, un cârnat sau o păsulă. Unde mai pui că tatuatorul cu care m-am consultat mi-a zis că, oricum, organul pe care vroiam să întipăresc textul și imaginea este prea mic pentru o intreprindere așa de mare.

Dacă te uiți puțin la situația de pe planetă, realizezi că Terra e în belea mare. Palestina cu Israelul nu se înțeleg deloc. Orientul Mijlociu, în general, e o bombă cu ceas. Probleme cu imigranții în Europa. Cu mexicanii în America. Cu catalanii în Spania. Cu tibetanii în China. Se duce dracului indicele dow jones la bursa din Jakarta. Sărăcie în America latină. Se topesc ghețarii la Polul Nord, iar în Africa sunt sate întregi fără acces la apă potabilă. Lumea duce lipsă de lidership. Trump e un măscărici, acolo și el. Face mai mult show, decât politică. Merkel nu e în stare să adune o majoritate parlamentară. Macron e devastat de moartea lui Johny Hallyday. Putin e sub embargo.

Păi cineva mai trebuie să și conducă! Corect? Corect. Că altfel ne ducem toți naibii, ca pământeni locuitori ai satului planetar. De aceea trebuie să mulțumim cerului că am avut mintea și curajul ca la alegerile trecute să votăm Cioncando, care de fapt au fost numiți pe funcții cu un vot popular masiv, acordat PSD.

Văzând cât de importanți sunt Cioncando pentru viitorul planetei, am început să mă tem de un singur lucru. Ce ne facem dacă îi pierdem? Se duce naibii globalizarea. Iar crize politice, economice, războaie, atentate, sărăcie, imigrație… Un nou ev mediu. Dar m-am calmat rapid. Am văzut că, mai nou, elevi de clasa a șaptea sunt chemați la activități cejeacistice. Semnul este clar. Cioncando vor rămâne pe funcții până vor ajunge pruncii ăștia la vârsta majoratului, astfel încât să aibă satisfacția de a-i mai vota o dată pe ăia de la PSD, astfel încăt la CJ să fie numiți șăfi peste planetă, binomiștii de la PNL. Subtil rău de tot. Păi dacă nu aveam fața paralizată de mirare de atâtea ori, mai iriga inima creierul și mai apucam să deslușesc eu aceste politici subtile cioncandonistice?

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. ce, vorbesti, mai Romane, este , ori cum iti zice muierea, ori doi din unu:, Te-a drogat EA, fomeia , fericiri , TUTUROR,noi, actualizati, am muscat-o, Tu, incepator in ale MUIERI, vei mai avea de invatat, speram, doar sa nu-ti fie prea TARLIU!

  2. Așa-i, Țiți tată, că bine le zici! Avem tot felul de contacte, dar rezultate-ioc! Vin și pleacă ambasadorii ca-n gară, vin și pleacă ai noștri, ne trimit poze de pe Marele Zid sau de prin alte locuri exotice, și noi înotăm în noroaie și gunoaie. Cioncando, Bîlboghi, Falgiani, Sinbulbuc – astea-s nume din 1001 de nopți sau duo-uri administrativ-culturale ale Arad(on)ului? PS. Mai gândește-te, poate că are dreptate muierea ta când îți zice de meclă, doar știi ce damf e în bodega din spatele teatrului.

Comentariile sunt închise.