Acasă CULTURĂ Clopotul și elementele exterioare ale ceasului din turnul Primăriei au fost restaurate

Clopotul și elementele exterioare ale ceasului din turnul Primăriei au fost restaurate

0

În urmă cu o lună, au început lucrările de demontare a ceasului din turnul Primăriei, fiind transportat în atelierul firmei pentru recondiționare, întrucât orologiul avea un mecanism cu elemente lipsă, nu mai funcționa corect și transmitea erori privind ora exactă, iar părțile metalice ale ceasului erau afectate de rugină.

După isteria creată în presa națională cu acel fake-news bazat pe un pamflet din presa locală, cum că „orologiul a fost furat și a fost găsit pus la vânzare undeva în Elveția”, se impune a se preciza că acesta este la atelierul de reparații, unde, timp de 8 luni, va fi supus procesului de recondiționare.

În acest moment, multe dintre elementele orologiului au fost deja recondiționate și vor fi expuse în holul Palatului Administrativ cu prilejul Zilelor Aradului.

 

Anunțul a fost făcut de primarul Aradului, pe pagina sa de Facebook:
„Restaurarea clopotului și a elementelor exterioare ale ceasului din turnul Primăriei este finalizată și se lucrează în continuare la refacerea originală a mecanismului. Cu ocazia Zilelor Aradului acestea vor fi expuse în holul Primăriei, după care vor fi montate acolo unde le este locul.
#pentruARAD” 
Articol asociat:
https://criticarad.ro/ceasul-din-turnul-primariei-arad-va-fi-reconditionat/

Exit mobile version