Acasă ȘTIRI COCAINĂ de COLUMBIA spun procurorii DIICOT că au descoperit pe Calea Timișorii...

COCAINĂ de COLUMBIA spun procurorii DIICOT că au descoperit pe Calea Timișorii în 610 saci cu pământ de flori depozitați în curtea unui magazin care comercializa vase din Tunisia!

0

„Captură de droguri record în România. Cocaina cartelului Otoniel, de sute de milioane de euro, ascunsă în pământ de flori” – este titlul ales de jurnaliștii de la trustul „Antena” și publicat aseară pe https://observatornews.ro.

Operațiunea, desfășurată în după-amiaza de miercuri, 6 iulie, într-un magazin situat pe Calea Timișorii care comercializează (chipurile) vase ceramice din Tunisia de către ofițerii antidrog de la București, a fost filmată atât de ei cât și de reporterii „antenelor” – cărora  DIICOT (probabil Structura Centrală) le-a oferit exclusivitatea.

Drogurile sunt amestecate în pământul depozitat în saci negri de nailon, valorează sute de milioane de euro pe piaţa neagră, iar anchetatorii încearcă să afle ce cantitate este ascunsă în cele 24 de tone de pământ

Marfa a fost confiscată – poliţiştii având nevoie de ore multe de pentru a o încărca într-un un camion cu un motostivuitor.

Cocaina ar fi fost produsă în Columbia. Tot acolo „traficanţii au amestecat-o cu pământ, au ambalat-o şi au trimis-o dealerilor din toată Europa”.

„Drogurile au plutit aproape o lună prin Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic şi, după o escală în Maroc, au intrat în Marea Neagră. În a doua parte a lunii februarie au ajuns în Portul Constanţa. De aici, containerul a fost transportat pe platforma unui tir până la Arad. A fost descărcată în curtea unui magazin care vinde vase ceramice aduse din Tunisia.” – informează „Observator”, informați, la rândul lor, de anchetatori.

Prima locaţie vizitată a fost spălătoria din vecinătate. Grupul infracţional organizat a fost filat de investigatori timp de luni bune, iar în total au avut loc cinci percheziţii, mai multe persoane ajungând în faţa anchetatorilor pentru declarații.

Cele 24 tone de pământ de flori au fost puse în 610 saci, iar autorităţile din Columbia, cu care colaborează de ani buni, îi vor învăța pe ai noștri cum se separă cocaina din compoziție.

„Cel mai probabil, spun anchetatorii, drogurile aparţin cartelului lui Otoniel, al cărui lider, Dario Antonio Usuga, a fost arestat la sfârşitul anului trecut. Arestarea lui a declanşat un război între traficanţi şi armata columbiană, care s-a lăsat cu sute de victime.” – conform sursei citate

 

Exit mobile version