miercuri, iulie 6, 2022

COD GALBEN de pile, nepotisme și relații în NOUL Consiliu de Administrație al Aeroportului Arad

 

Mandatul prezentului consiliu de administraţie al S.C. Aeroportul Arad S.A. încetează la data de 15.05.2021, motiv pentru care Consiliul de administrație al S.C. Aeroportul Arad S.A. a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru data de 19/20 aprilie 2021, ora 14, prin Convocatorul nr.1/10.03.2021 înregistrat la Consiliul Județean Arad sub nr.6341/19.03.2021, cu următoarea ordine de zi:
1. Numirea membrilor Consiliului de Administrație;
2. Stabilirea remunerației membrilor Consiliului de Administrație și a limitei generale a tuturor remunerațiilor variabile;
3. Stabilirea limitei pentru asigurarea răspunderii profesionale a administratorilor;
4. Aprobarea formei contractului de mandat care va fi încheiat cu fiecare membru al consiliului de administrație;
5. Mandatarea unei persoane din partea acționarilor pentru a semna în numele societății contractul de mandat cu fiecare membru al consiliului de administrație;
6. Mandatarea unei persoane pentru îndeplinirea formalităților legate de publicarea, înregistrarea și finalizarea hotărârii A.G.O.A.Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la S.C. Aeroportul Arad S.A. este convocată pentru data de 19/20 aprilie 2021.

Actuala componență a Consiliului de Administrație al Aeroportului Arad este:

 

Mandatul prezentului consiliu de administraţie al S.C. Aeroportul Arad S.A. încetează la data de 15.05.2021, ca urmare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 50/ 15.05.2017.

În Raportul de specialitate care stă la baza Proiectului de hotărâre se precizează că Anunțul privind selecția a fost publicat în data de 05.01.2021 în Ziarul Financiar și în data de 11.01.2021 în ziarul Bursa, iar termenul de depunere a candidaturilor a fost data de 15.02.2021 ora 16.00.”

Comisia pentru selecția membrilor consiliului de administrație al S.C. Aeroportul Arad S.A. a procedat la analizarea și evaluarea candidaților, conform prevederilor O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare.și a H.G.nr. 722/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare, în urma evaluării rezultând lista scurtă a candidaților.

Urmare a centralizării rezultatelor de recrutare şi selecţie ale membrilor Consiliului de Administraţie al S.C. Aeroportul Arad S.A. s-a întocmit Raportul privind numirile finale înregistrat la Consiliul Județean Arad sub nr. 6327/19.03.2021.

Comisia de selecție propune pe lista scurtă următoarele persoane:

1. BUDA DAN FLORIN – Administrator – studii inginerești și economice şi experienţă economică de minim 5 ani și reprezentant al Autorității Tutelare – Punctajul total obţinut este de 82,56
2. VIDAC MILE – Administrator Independent-studii juridice și experiență juridică de minim 5 ani – Punctajul total obţinut este de 69,24
3. VEKAS MELANIA ANDREEA – Administrator Independent – studii economice şi experienţă economică de minim 5 ani – Punctajul total obţinut este de 67,33
4. GROZDI LIVIUS STELIAN -Administrator Independent – Punctajul total obţinut este de 65,56
5. PAL NORBERT – Administrator Independent – studii economice și juridice cu experiență juridică de minim 5 ani – Punctajul total obţinut este de 64,71.
6. COTUNA CRISTIAN DAN – Administrator Independent – Punctajul total obţinut este de 58,70

 

 

Cine sunt cei șase trecuți pe lista scurtă

Dan Florin Buda, prim-vicepreşedintele PNL Arad, șef serviciu în cadrul Consiliului Judeţean Arad, în subordinea directă a lui Iustin Cionca. Conform ultimei declarații de interese din iunie 2020, acesta este acționar în Sif Banat Crișana SA Arad, asociat în alte două societăți comerciale (SC HSM Team Solutions SRL și SC Safety ACSE Arad SRL).

Mile Vidac, unul dintre prietenii foarte apropiați ai lui Sergiu Bîlcea, cu experienţă juridică dobândită la Conar Sa și la Compania de Transport Public (CTP Arad), unul dintre oamenii de bază pentru PNL în campaniile electorale.

Andreea Melania Vekaş, susţinătoare înfocată a „galbenilor” din Arad, candidat pe lista de consilieri locali la alegerile locale din 2020 dar, se pare, că ar fi fost aleasă în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Arad datorită experienţei pe care o are în domeniul economic.

Grozdi Livius Stelian,  soț al verișoarei lui Iulia Cadar, soția vicepreședinteului CJA,  Răzvan Cadar, recent revenit din Germania, și fost lucrător la Metro. „Umbra” lui este Răzvan Cadar, după cum se poate vedea și din această fotografie:

Norbert Pal, specialist în domeniile juridic şi economic. Acesta nu este membru PNL, dar face parte din coaliție, fiind membru UDMR și candidat la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie 2020

Cristian Cotuna, candidat PNL pentru un loc în Consiliul Local Municipal la alegerile din septembrie 2020.

Mandatul administratorilor este stabilit prin actul constitutiv, la 4 ani și limita maximă a remunerației este 11.200 lei brut/ membru

Remunerația fixă lunară a membrilor Consiliului de Administrație este stabilită la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Limita maximă a remunerațiilor variabile ale membrilor Consiliului de Administrație pe anul 2021 este stabilită la 11.200 lei brut/membru.

Este stabilită și o limită pentru asigurarea răspunderii profesionale a administratorilor la 20.000 lei/membru/an.

 

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Vreunul dintre acestia are habar ce este avionul, ce „casa” are si cum functioneaza ? Organizarea si functionarea unui aeroport este similara cu primaria unui oras, este supusa unei atestari la nivel international, mai ales la un centru regional de dirijare si control, cum este Aradul! Sigur, in varianta in care aeroportul nu este folosit, poate fi numit oricine la conducere. As fi curios, care sunt criteriile conform carora s-a stabilit „punctajul” care i-a calificat ! Trist.

  2. Vreunul din acestia stie ce este un avion, la ce foloseste un aeroport si ce conditii trebuie sa indeplineasca ? Conducerea unui aeroport este similara cu conducerea unui oras de talie medie/mare, este supusa unor atestari/ conditionari internationale, mai ales la un centru de dirijare si control, cum este Aradul. Ce criterii au fost folosite pentru a selecta personalul? Autoritatea Aeronautica Romana stie ceva despre aceasta ? De OACI nici nu mai pomenim !

Comentariile sunt închise.