marți, iulie 5, 2022

Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad a împlinit 125 de existenţă… dar puterea locală n-a onorat evenimentul cu prezența

 

Evenimentul a  fost marcat de conducerea şcolii, iar la acesta au fost invitate peste o sută de persoane – demnitari, profesori, absolvenți și elevi… oameni care au o legătură cu acest liceu, odinioară emblematic pentru învățământul arădean.

Foştii directori ai şcolii au vorbit, rând pe rând, despre ceea ce a însemnat pentru ei această unitate şcolară amintind despre momentele marcante din istoria de 125 de ani a instituției de învățământ.
Dintre personalitățile care au luat parte la eveniment îi consemnăm pe subprefectul Vasilică Damian și pe consilierii judeţeni Marius Sulincean, Cornel Lucaci şi Răzvan Cadar, pe… ambii inspectori-șef Claudius Mladin şi Anca Stoenescu, desigur, pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, pe deputatul Adrian Todor și, nu în ultimul rând, pe petru Andea – secretar de Stat în Ministerul Educației. Ne pare rău că nu putem consemna și prezența primarului orașului, a președintelui CJA… în principiu aproape obligatorie la o aniversare atât de onorantă (125 de ani abia dacă are Aradul cu totul!)… am înțeles că, deși invitați, au preferat alte manifestații.

Parlamentarul arădean Adrian Todor (PSD) membru al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor a evocat acest moment important din istoria şcolii. „Este un moment emoţionant de a fi alături de dumneavoastră în aceste clipe. Se împletesc sentimente frumoase. Vă urez la mulţi ani!”, a spus Adrian Todor. Acest a evocat şi personalitatrea pionierului aviației, Aurel Vlaicu.

Petru Andea, secretar de Stat în Ministerul Educaţiei, a acordat directoarei Emanuela Leahu o plachetă care să amintească de importanţa şcolii, dar şi de momentul festiv la care a fost martor.

Au existat şi momente de prezentare a unor filme documentare, dar şi momente artistice oferite de Ansamblul Banat JA şi Florile Mureşului din Vladimirescu.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news