duminică, septembrie 25, 2022

„Colorăm împreună sufletul spitalului Matern” – declarația de DRAGOSTE a unor elevi talentați și frumos îndrumați față de cetățenii acestui oraș [FOTO]

 

Organizat de ONG-ul „Acces Arad” în parteneriat cu Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”,  proiectul intitulat „Colorăm împreună sufletul spitalului Matern” este în derulare la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Salvator Vuia”. 

Acțiunea, eminamente estetică și empatică, artistică și plină de culoare – de toate culorile în afară de „culoarea politică” – se derulează sub coordonarea profesoarei Iuliana Rotaru de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, un grup de elevi talentați realizând, în regim de voluntariat, picturi decorativ-tematice pe pereții interiori ai unei secții a Spitalul Matern.

„La acțiune participă și câteva eleve la Școala Populară de Arte, iar dincolo de rolul civic şi educativ «Colorăm împreună sufletul Spitalului Matern» constituie o declaraţie de dragoste faţă de  cetăţenii acestui oraş şi o celebrare a elementului matern în societatea noastră” – spun organizatorii.

„Promovăm creativitatea, respectul pentru valori și viața umană” 

„Acces Arad se dorește a fi o punte de comunicare și, în același timp, o platformă de acțiune civică. Orientată spre redescoperirea atributelor umaniste, organizația are menirea de a sensibiliza membrii comunității relativ la responsabilitatea colectivă față de climatul social și mediul înconjurător, reperele istorice și geografice și, nu în ultimul rând, față de acele valori perene, tradiționale, care ne definesc spiritual ca națiune și societate” – este declarația de intenție a ONG-ului care a gândit și organizat acest proiect.

Acțiunea continuă și în zilele următoare prin extinderea lucrărilor de decorare a secției.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news