sâmbătă, mai 28, 2022

Comunitatea Catolică Germană sărbătorește Hramul Bisericii prin tradiționalul KIRCHWEICH. Sunt restricții de circulație în Aradul Nou

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Kerwei-ul impune restricții de circulație pe Calea Timișorii

„Ruga de Hramul Bisericii Catolice Aradul Nou” va restricționa circulația pe Calea Timișorii duminică, 19 septembrie 2021. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tradiționalei sărbători, Forumul Democrat al Germanilor Arad a înaintat o solicitare Comisiei de Sistematizare a Circulației care a fost avizată favorabil.

Astfel, duminică dimineața, la ora 9.00 participanții își dau întâlnire pe Calea Timișorii nr.40.

La 9:30 vor începe defilarea spre Biserica Catolică din Aradul Nou.

Recepția de la ora 11.00, găzduită de casa parohială, va fi urmată de defilarea perechilor prin Aradul Nou, după următorul traseu: Biserica Catolică din Aradul Nou – Calea Timișorii – str. Ștefan cel Mare – str. Caransebeș-str. Zimbrului – str. A.M. Guttenbrunn – str. Cibinului – str. Castanilor – str. Popa Șapcă-Liceul Teoretic A.M. Guttenbrunn – Calea Timișorii nr. 40.

Începând cu ora 16.00 până la 20.00 pe platoul cu parcarea din fața clădirii CEC se va desfășura tradiționalul program cultural.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

* Chirvai (din germană Kirchweih, alternativ Kerwei) este o sărbătoare asemănătoare cu hramul, originară din țările de limbă germană. Deși sărbătoarea își are originile în unele sărbători populare laice, ea a fost adaptată în Evul Mediu de Biserica Catolică, care a transformat-o într-o sărbătoare religioasă dedicată înființării unei noi biserici. Sărbătoarea de chirvai a fost adusă în Banat în secolul XVIII de coloniștii șvabi și se ține și azi în localitățile cu parohie catolică.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news