În luna iunie, Filarmonica Arad a pregătit pentru melomani două concerte în sala Palatului Cultural, dar și tradiționalul Pop & Rock Simfonic de la Ștrandul Neptun.

JOI, 9 IUNIE, ORA 19.00 – MEDALION LUDWIG VAN BEETHOVEN

Dirijor: Eduard Dabrowski

Soliști:

Alexandra Crișan  – vioară

Răzvan Suma – violoncel

Adriana Dogariu – pian

Program

Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră în do major, op.56;

Simfonia a III-a în mi bemol major,  op.55 „Eroica”;

„Ludwig van Beethoven” este medalionul de compozitor al lunii iunie, o revenire la programele cu profil tradițional, în care genul concertant, dar și cel simfonic își recâștigă pozițiile.

O seară cu trei soliști și o partitură unicat a literaturii concertante, Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră , op. 56, interpretată de Alexandra Crișan (vioară), Răzvan Suma (violoncel) și Adriana Dogariu (pian), și care se încheie în nuanțele binecunoscute ale Eroicii beethoveniene,  o simfonie esențială pentru debutul  muzicii  romantice, descrie un portret al compozitorului la maturitate, o lume sonoră emoțională, generatoare de capodopere.

Scrise în vara anului 1803, partiturile op.55 și op.56 vor fi reluate în concertul din seara de  9 iunie 2022, la ora 19.00, și prezentate în versiunea tânarului dirijor Eduard Dabrowski.

beethoven este medalionul

JOI, 16 IUNIE, ORA 19.00 – CONCERT SIMFONIC

Dirijor: Florin Totan

Solist: Alexandru Tomescu

Program

Antonio Vivaldi  Anotimpurile;

Gioachino Rossini  Uverturi

Il Signor Bruschino, Coțofana hoață, Semiramida, Wilhelm Tell;

Patru concerte pentru vioară de Antonio Vivaldi și patru uverturi de Gioachino Rossini  se regăsesc în oferta concertistică a serii de 16 iunie 2022, la finalul programelor cu profil simfonic din cadrul stagiunii 2021-2022.

Anotimpurile se adresează tuturor celor care iubesc muzica lui Antonio Vivaldi, virtuozitatea expusă la cote amețitoare, precum și forța asociativă a unui ingenios calendar sonor, atuuri incontestabile ale celor mai populare partituri atribuite barocului italian, o ofertă generoasă, încurajată de calitățile formidabile ale  interpretului invitat, violonistul Alexandru Tomescu, precum și ale instrumentului care îl însoțește, vioara  Stradivarius Elder -Voicu.

Iar pentru marii admiratori ai fantasticului Gioachino Rossini, uverturile la operele Il signor Bruschino, Coțofana hoață, Semiramida și Wilhelm Tell, câteva dintre cele mai strălucitoare numere introductive din creația de operă a începutului de secol XIX,  surse extraordinare de inovaţie şi neobişnuit, întregesc spectacolul unei fascinante seri de muzică italiană, condusă de la pupitrul orchestrei simfonice de maestrul Florin Totan.

concert simfonic

JOI, 23 IUNIE, ORA 19.00 – POP & ROCK SIMFONIC

Ștrandul Neptun 

Dirijor: Giuseppe Carannante – Italia

Solistă: Emanuela Loffredo – Italia

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

Mario Band

Mario Florescu – voce, percuție

Cosmin Harbei – chitară

Radu Panici – bas

Alex Florescu – percuție

Radu Rotaru – claviaturi

JOI, 30 IUNIE, ORA 19.00 – Închiderea stagiunii 2021-2022 / CARL ORFF CARMINA BURANA

Dirijor: Cristian Neagu

Soliști:
Oana-Maria Trîmbițaș – soprană

Ștefan von Korch – tenor

Mihai Damian – bariton

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

Cu participarea elevilor de la Colegiul de arte „Sabin Drăgoi”

Dirijor: Cristina Cameniță

„O, Fortuna, velut Luna, statu variabilis…”

A sosit timpul pentru cântecele Carminei Burana, cele mai spectaculoase numere din literatura corală universală, pe care le readucem pe scena de la Filarmonică, în ultima seară  de iunie, în concertul de închidere a stagiunii 2021-2022.

Scrisă de Carl Orff și prezentată în premieră la Opera din Frankfurt, în anul 1937, Carmina Burana va fi reluată în interpretarea corului academic, a orchestrei simfonice și a dirijorilor celor două ansambluri ale casei, Cristian Neagu și Robert Daniel Rădoiaș, joi 30 iunie 2022, la ora 19.00, împlinind una dintre marile așteptări repertoriale ale actualului ciclu concertistic.

Cântece care proslăvesc primăvara şi dragostea, ironii şi cântece de pahar, mărturii ale revoltei tinereții împotriva lumii dur organizate a Evului mediu, asociate într-un triptic încastrat în invocarea destinului, se regăsesc în cele 24 de numere de partitură, toate inspirate din texte latine, germane sau franceze, scrise de poeți vaganți din secolele XII – XIII și redate prin masa corală sau prin liniile vocale ale celor trei soliști.

Invitații serii de închidere sunt soprana Oana-Maria Trîmbițas,  tenorul Ștefan von Korch și baritonul Mihai Damian, o distribuție de excepție, remarcabilă prin argumentele vocale individuale ale interpreților, alături de care își vor aduce aportul elevii Colegiului de artă Sabin Drăgoi, sub coordonarea prof. Cristina Cameniță.

Vă așteptăm cu bucurie la spectacolul Carminei, în această ultimă seară a stagiunii, o adevărată sărbătoare a cântecului, a ritmurilor, a ideilor magice.

filarmonica arad program

BILETE:
www.bilete.ro 
Biletele pot fi achiziționate online și la casieria Palatului Cultural, conform programului afișat:
Luni 09:00 – 13:00
Marți 09:00 – 13:00
Miercuri 12:00 – 16:00
Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
În zi de concert 09:00 – 13:00;
17:00 – 18:45