joi, iulie 7, 2022

Concluziile lui Laszlo Balint după prima etapă de pregătire, înainte de cantonamentul din Turcia

 

În ultima zi de ianuarie, UTA a învins Crișul Chișineu Criș. Întâlnirea de pe „Motorul” vine cu primele concluzii ale calendarului pregătirii hibernale.

„Mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după o perioadă încărcată. Chiar am discutat cu ei înainte de joc și acuzau o oarecare stare de oboseală, dar ne-am atins obiectivele. Pe momentul de non-posesie am reușit să recuperăm foarte multe mingi în jumătatea adversă, am avut reacție pe pierderea mingii, ne-am creat și multe ocazii. Ca în orice meci de pregătire, sunt și plusuri și minusuri, am fost puțin nemulțumit în prima repriză că am avut momente în care am construit destul de lent, mijlocașii de bandă puteau să-și asume mai mult în duelurile unu contra unu, dar testul a fost reușit, le mulțumesc celor de la Crișul Chișineu Criș că au acceptat propunerea să ne ajute în această perioadă de pregătire. Am avut și multe momente fixe pe care nu le-am concretizat, sper să îmbunătățim și acest aspect în cantonament, deoarece în momentul în care joci cu o echipă care se aglomerează foarte bine defensiv, fazele fixe pot fi decisive pentru câștigarea celor trei puncte. De acum ne concentrăm pe ce avem de făcut în stagiul din Antalya”, a punctat Laszlo Balint.

Jocul de ieri a  însemnat și revenirea lui Cristi Pușcaș în echipa roș-albă, dar și apariția lui Alex Ciucur pe lipsa marcatorilor. Au lipsit Jebari și Cipri Rus, primul cu o ușoară problemă musculară, al doilea așteptând recuperarea completă după varicelă, dar amândoi sunt așteptați să intre în program plin în cantonament. „Mă bucur pentru amândoi, arată poftă de joc. Pușcaș, chiar dacă mai acuză anumite dureri, și-a făcut treaba și sunt convins că va redeveni jucătorul pe care ni l-am dorit și care poate ajuta această echipă la adevărata lui valoare”, a precizat antrenorul principal al UTA-ei, care i-a reținut în lotul pentru Antalya și pe puștii Pașcu, Gavrilă și Vulturar: ”Chiar dacă au momente de inconstanță în timpul meciurilor sau, în general, în randamentul lor de acum, sunt copii cu potențial. Tocmai din acest motiv dorim să-i ținem lângă noi și să-i ajutăm să progreseze”.

Gândurile staff-ului tehnic se îndreaptă acum spre ce urmează în următoarele două săptămâni, în Patria Semilunei. „Obiectivele noastre pentru prima perioadă a pregătirii au fost atinse, suntem în graficul nostru în ceea ce privește planificarea. Mă bucur că am fost ocoliți de probleme medicale majore. Cele apărute sunt normale în această perioadă în care încărcăm. Am atins și graficul minutelor în meciurile de pregătire, mergem cu încredere în cantonament. Trebuie să ne ridicăm nivelul, am căutat adversari peste nivelul nostru. Campionatele din Rusia sunt extrem de puternice. Iar ultimul meci, în compania celor de la Vorskla Poltav U21, va fi intersant, tinerii din Ucraina au parte de o întrecere puternică, iar adversara noastră conduce acel campionat, depășindu-le pe Dinamo Kiev sau Șahtior Donețk. Sper să progresăm în obiectivele pe care ni le-am propus și să ne întoarcem cu toții sănătoși, e cel mai important lucru”, a conchis Gyuszi Balint.

Lotul complet al UTA-ei pentru cantonament îi reunește pe: Iacob, Bolboașă, Opric – Tomozei, A. Rus, Ilie, Melinte, Crișan, Simo, Pașcu, Ciucur, Hrezdac, Moise, Oroian, Miculescu, Pușcaș, Ursu, Isac, Bustea, Vulturar, Gavrilă, Jebari, C. Rus, Buhăcianu, Ioniță. Arădenii au astăzi liber iar mâine pleacă spre Turcia.

 

Ultimele Știri

Related news