marți, august 16, 2022

Concurs foto despre viaţa în Euroregiunea DKMT – „20 de ani de Euroregiune DKMT”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ  – CONSILIUL JUDEȚEAN ARAD]

Se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Agenţiei de Dezvoltare Euroregională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, care cuprinde regiunea sud-estică a Bazinului Carpatic din Europa Est-Centrală – teritoriile judeţelor Bács-Kiskun şi Csongrád din Ungaria, judeţelor Arad, Caraş-Severin şi Timiş din România şi Provinciei Autonome Voivodina din Serbia.

Cu această ocazie, Agenţia de Dezvoltare Euroregională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa lansează un concurs de fotografii, care să reflecte specificul şi momente din viaţa de zi cu zi a oamenilor care trăiesc în această zonă.

Cei interesați să participe la concurs sunt invitați să transmită cel puțin o fotografie (cel mult trei fotografii) la adresa de e-mail [email protected] până cel târziu la data de 31 octombrie 2017, ora 16.00 (CET).

Invit cât mai mulți arădeni să participe la concurs, să arătăm că suntem interesați de ritmul vieții în această parte a Europei! Pentru județul Arad prezența în Euroregiunea DKMT a însemnat, pe de o parte, finanțări importante pentru proiectele de dezvoltare, pe de altă parte dobândirea unor parteneri strategici, din Ungaria și Serbia, pentru colaborare pe plan economic și cultural. Prin concursul de fotografii ne dorim să surprindem aspecte din istoria acestor 20 de ani, felul în care văd arădenii viața într-un județ de graniță”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Premiile sunt oferite de membrii asociaţi ai Agenţiei de Dezvoltare Euroregională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, respectiv: Consiliul Județean Arad, Consiliul Judeţean Timiș, Consiliul Judeţean Bács-Kiskun, Consiliul Judeţean Csongrád, Consiliul Judeţean Caraş-Severin și Guvernul Provinciei Autonome Voivodina.

Autorii celor mai bune șase fotografii alese de juriu vor beneficia de o excursie de două zile (o noapte de cazare pentru două persoane), la unul dintre următoarele hoteluri:

 • Judeţul Arad: Best Western Hotel http://bwcentral.ro/
 • Judeţul Bács-Kiskun: Pincelakat Szálloda https://pincelakat.hu/
 • Judeţul Csongrád: Colosseum Hotel https://colosseum. accenthotels.com/hu
 • Judeţul Caraş-Severin: Pensiunea Dora http://www.pensiuneadora.ro/
 • Judeţul Timiş: Hotel Check Inn http://checkinn.ro/cine- suntem.php/
 • Voivodina: un hotel de minim 4*

Cazarea la hotel se poate face până la data limită de 31 august 2018 (conform înţelegerii prealabile cu hotelul respectiv și cu Consiliul Județean implicat). Sunt acoperite strict cheltuielile de cazare!

Fotografiile vor fi expuse în cadrul şedinţei festive a Adunării Generale a Cooperării Regionale DKMT, organizată cu ocazia celebrării a 20 de ani de la înfiinţare, care va avea loc la Novi Sad, festivitate la care vor fi invitați să ia parte și  autorii fotografiilor premiate. Consiliul Județean Arad suportă cheltuielile de transport pentru câștigătorul din Arad. De asemenea, toate fotografiile realizate și trimise de arădeni vor fi expuse în cadrul unui eveniment la Consiliul Județean Arad.

Cei care transmit fotografii, sunt rugați să le denumească în felul următor:

domiciliul_ numele de familie_prenumele_nr. de ordine_denumirea fotografiei (cu litere mici, fără diacritice), iar în textul e-mailului să cuprindă numele, adresa şi numărul de telefon. De exemplu: arad_ionescu_ion_1_parcul reconcilierii arad.

Regulamentul de concurs:

 • Participantul îşi va da acordul ca Agenţia de Dezvoltare Euroregională DKMT Dunăre-Criş-Mureş-Tisa SRL Nonprofit de Utilitate Publică și Consiliul Județean Arad să expună fotografiile, cu titlu gratuit, cu menţionarea numelui autorului, în cadrul expoziţiei fotografice organizate în data de 21 noiembrie 2017 la Novi Sad și în cadrul evenimentului organizat la Consiliul Județean Arad.
 • Pot fi trimise minim 1 şi maxim 3 fotografii creație proprie (în format JPG).
 • Concursul este deschis tuturor cetățenilor, indiferent de ocupaţie, vârstă, domiciliu (excepție fac membrii juriului şi organizatorii, care nu pot participa la concurs).
 • Responsabilitatea juridică cu privire la conţinutul fotografiilor înscrise la concurs cade în sarcina participanţilor. Participantul trebuie să fie proprietarul tuturor drepturilor asupra fotografiilor înscrise de el în concurs. Se pot înscrie doar acele fotografii ale căror autor este participantul şi nu lezează drepturile personale ale altor persoane. În cazul în care fotografiile înscrise lezează totuşi drepturile de autor sau alte drepturi personale ale unor persoane, responsabilitatea juridică cu privire la orice pretenţii şi revendicări cade în sarcina participantului, care prin participarea la concurs își însușește prezentul regulament și exonerează implicit organizatorul cu privire la orice fel de pretenţii juridice din partea terților.
 • Decizia juriului este definitivă şi irevocabilă, nu poate fi contestată.

Pentru informaţii suplimentare legate de concurs, persoanele interesate se pot adresa organizatorilor la următoarea adresă de e-mail: [email protected]

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news