joi, iulie 7, 2022

Concursul de teorie si istoria muzicii „Carusel cu sunete” – o reușită încă de la prima ediție

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Luna aprilie a fost o lună plină de activități pentru Colegiul de Arte „Sabin Dragoi” Arad, începând cu Olimpiadele Naționale, expoziții de arte plastice,  Ziua Internațională a Vocii,  Concert simfonic susținut la Biserica Romano-Catolică ,de orchestra, soliștii și corul Armonia al Colegiului,  Concursul de canto și teorie „Nicolae Brânzeu” și  concursul de teorie și istoria muzicii „Carusel cu sunete”.

În data de 27 aprilie, la  Colegiului de Arte „Sabin Dragoi” s-a desfășurat prima ediție a Concursului de teorie și istoria muzicii „Carusel cu sunete”, concurs organizat în memoria prof. Adrian Demian, dirijorul fondator al Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad, profesor de teorie și istorie a muzicii. Concursul s-a adresat elevilor claselor de gimnaziu, specialitatea muzică, iar scopul concursului a fost dezvoltarea auzului melodic și armonic, dezvoltarea creativității muzicale, operarea cu noțiuni și concept specific și investigarea istorico-structurală a fenomenului muzical.

Concurenții au fost răsplătiți cu premii deosebite, sponsorii concursului fiind membrii familiei Demian: Valer, Barbu, Marius și Silvia.

Datorită reusitei primei editii, organizatorii speră și țintesc ca la ediția următoare să aibeă un număr și mai mare de concurenți.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news